X-Men: First Class (2011)

Go fuck yourself.

Endelig en popcornfilm som oppfylte forventningene mine. X-Men: First Class synes jeg er den beste filmen i serien til nå sammen med X2, og jeg håper det kommer flere. Selv om jeg ikke kjenner til tegneserien, føler jeg i det minste at jeg har lært noen av karakterene å kjenne i løpet av fire filmer. Men jeg har alltid lurt på hvorfor noen av dem har valgt den gode eller onde siden, hva som var tungen på vektskålen for at de valgte som de gjorde. Her får man noen svar, og det beste med hele filmen er at vi lærer og forstår Magneto bedre.

De fleste skuespillerne er strålende. Michael Fassbender er strålende som Magneto, James McAvoy er selvsagt også glimrende som Xavier. Det som alltid har vært mitt problem med de tre første filmene er Patrick Stewart og Ian McKellen, som jeg synes er for gamle til rollene de spiller. Men som sagt, jeg kjenner ikke til tegneserien. Men jeg må nevne den talentløse hurpa med det idiotiske navnet January Jones igjen, faen for en ubrukelig kjerring! Ikke noe fungerer med henne, kjedelig utseende, null utstråling og ikke talent for fem øre. Fryktelig kjerring, bare fryktelig.

Spesialeffektene kunne vært bedre, jeg synes mange av dagens største popcornfilmer har dårligere effekter enn tidligere filmer som har vært påkostet. Det er flere spesialeffekter som ikke holder mål, og det ødelegger litt. Heldigvis har en vi interessant historie der vi lærer mange av mutantene å kjenne, men hvorfor skal vi bare bli kjent med de snille og ikke de onde? Det er noen interessante karakter på den onde siden også, men de er bare der og er onde.

X-Men: First Class har den har sine feil med spesialeffekter som ikke holder mål, og noen skuespillere som kanskje burde vurdere et nytt yrke. Men underholdt ble jeg, og filmmusikken må også nevnes, den er strålende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.