The Good, the Bad and the Ugly (1966)

You see, in this world there’s two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.

Jeg har aldri likt westernfilmer. Jeg finner filmene repeterende og lite spennende. The Good, the Bad and the Ugly forandrer ikke mitt syn selv om filmen er bra. Filmmusikken og kamerabruken skiller seg ut. Spesielt filmmusikken er noe av det beste jeg har hørt.

Det store problemet mitt med filmen er at den er altfor lang. The Good, the Bad and the Ugly har en spilletid på 180 minutter, og det er altfor lenge når historien er så enkel. Jeg hadde nok likt filmen bedre hadde spilletiden vært kuttet ned med minst en time. Jeg holdt på å duppe av noen ganger, for en del scener ble unødvendige lange.

Skuespillerne gjør en flott jobb. Clint Eastwood er tyst og tøff som vanlig. Eli Wallach er den som leverer den beste rolletolkning, da det er han som står for praten. Men det hjelper ikke å ha mye dialog hvis man ikke klarer å levere, det klarer Eli Wallach med bravur. Til sist har Lee Van Cleef. Med den nesa er han den fødte skurk. Han minner meg mye om Mr. Burns fra The Simpsons.

The Good, the Bad and the Ugly har mange kvaliteter, det er lett å se. Hadde nå bare Sergio Leone trimmet ned spilletiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.