Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)

I sense great fear in you, Skywalker. You have hate. You have anger. But you don’t use them.

Det kom ikke som noen stor overraskelse at Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith ble den beste filmen i den nye Star Wars-serien. Grunnen til det er at vi endelig ser forvandlingen til Anakin Skywalker. I Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith blir han Darth Vader, en av tidenes beste filmskurker.

Effektene er gode, men noen småfeil her og der er det. Det som jeg finner litt underlig er at alle romskip og kjøretøy er mer moderne i Star Wars: Episode I-III enn i Episode 4-6. På slutten kan man kjenne igjen det kule romskipet med store vinger, ellers er de fleste romskip og kjøretøy nye og bedre enn de fremtidige romskipene og kjøretøyene i Episode IV-VI. Dårlig av George Lucas.

Historien og forvandlingen til Darth Vader er selvsagt godbiten i Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Hayden Christensen klarer ikke å ødelegge like mye som han gjorde i Star Wars: Episode II – Attack of the Clones. Han er like ræva, han får bare ikke like mye dialog å jobbe med, denne møkkamannen. Han prøver å være sint, og det er latterlig å se på når han blir kjempesint og hater alle. For en møkkamann!

George Lucas klarte å avslutte med stil. Skikkelig såpedrama fra start til ende, og noen fantastiske kampscener, spesielt scenene med lyssaberene er det klasse over. Men Episode I-III kan aldri måle seg opp mot Episode IV-VI. Det er stor klasseforskjell, men jeg følte at George Lucas klarte å ta seg sammen i Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Takk og pris for det!

4 thoughts on “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)”

  1. Tycker definitivt att Episode III är den starkaste av de nya filmerna, trots att Hayden Christensen inte är någon vidare bra skådespelare. Snarare gillar jag den mest för Ian McDiarmid och att Palpatine får så mycket utrymme. Och för John Williams musik!

  2. Jeg følte helt siden 1999 og episode 1 at dette var en stor mulighet som ble kastet ut av vinduet. Neeson og Portman var de eneste sentrale rollefigurene som holdt mål samtidig som Lucas er en meget talentløs regissør. Det kommer en film til neste år, med JJ Abrahams som regissør, den filmen er satt 15 år etter “Return of the Jedi”, det kan bli spennende. Hvis Lucas hadde satt bort regi og casting til andre samt brukt mer penger på “ekte” effekter kunne dette blitt riktig bra. Hva med Soderbergh som regissør og Gordon-Levitt som Skywalker?

    1. Kommer ikke over Hayden C, ikke at han alene klarte å ødelegge episode 2 og 3, men han gjorde nok skade som det var. Gleder meg faktisk mer til episode 8 med Rian Johnson som regissør. Abrams lager underholdende popkornfilmer, men jeg savner noe mer i hans filmer, karakterene blir litt svake og filmene mangler litt tyngde. Tror Rian Johnson er en mer komplett regissør som forhåpentligvis vil lage den beste filmen av de tre nye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.