Fast Five (2011)

Sexy legs, baby girl. What time do they open?

Heldigvis er ikke Fast Five like dyster og kjedelig med elendige spesialeffekter som den forrige filmen. Nå er det mer glede med sambarytmer og sol i Brasil, og Dwayne Johnson setter sitt preg på filmen med en kropp smurt inn i olje og mye svette. Jeg digger Dwayne Johnson, men hans rollefigurer hører hjemme i en annen film, kanskje den siste Rambo-filmen. Se bare på scenen der han dreper tre skurker i løpet av noen sekunder, mannen fungerer som en Terminator i Fast Five, og hans rollefigur hører ikke hjemme her. Men kampen mellom Dwayne Johnson og Vin Diesel er fin, selv om den låner mye fra Terminator 3: Rise of the Machines der de kaster hverandre veggimellom.

Det er ikke bare slåsskampen Fast Five låner ideer fra Terminator 3: Rise of the Machines fra, se bare på biljakten med et stort bankhvelv. Gjennomførelsen er god, og scenen tok meg tilbake til Terminator 3: Rise of the Machines og kranbilen som knuser alt den kommer over. The Italian Job må også nevnes som en inspirator for Fast Five.

Fast Five er en underholdende popcornfilm som introduserer nye og gamle karakterer. Jeg likte å se ansiktet til Vince igjen, jeg synes han var den beste i den første filmen. De nye gjør jobben sin, de står mest for humoren mens Vin Diesel og Paul Walker rydder opp byen og Vin Diesel er mannen med planen. Men jeg har sett Vin Diesel i bedre form. Han virker litt gretten og lubben nå, han ligner på en vandrende kjøttbolle som har sett sine beste dager. Dwayne Johnson har selvsagt tatt en god del anabole steroider i det siste, du trenger ikke briller for å se det. Han gjør seg sikkert klar for kampen mot John Cena i neste års Wrestlemania. Det var også morsomt å se Tyrese Gibson igjen, men han var litt på bærtur, han virket veldig usikker og tam.

Den første filmen er klart den beste i serien. Fast Five går litt mer tilbake til røttene, men selv om det er noen fine actionscener her, er de ikke gode nok. Grunnen til det er at Justin Lin ikke er en Michael Bay, kun en halvbror som ikke skjønner at han må ha noen enkelte actionsekvenser som får menn til å få ståpikk, det har ikke Fast Five. Jeg er en detaljist, jeg må se noe nytt og elegant, det klarer aldri Justin Lin å servere meg. Han har fremdeles ikke lært av feilene han gjorde i Tokyo Drift med for mye klipping under biljaktene. Litt evneveik, og jeg tror han vil forbli et resten av livet, for han ser ikke særlig smart ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.