Fatal Move (2008)

Politiet er som vanlig ute etter å ødelegge forretningene til Lin Ho Lung. Men Lin Ho Lung kan heller ikke stole på sine nærmeste.

Fatal Move viser tydelig hva som er galt med filmer fra Hong Kong om dagen. Historien og dialogen er elendig, og det er flaut å se på for en som er veldig glad i asiatisk film.

Det var en grunn til at jeg ville se Fatal Move. Og det var at den siste slåsskampen var mellom Sammo Hung og Jacky Wu. Unnskyldningen for at de to skal slåss er pinlig, men enda verre er den siste kampen. Kjedelig er riktig ord, og det er da man skjønner hvor mye Donnie Yen betyr for Hong Kong om dagen der han eksperimenter med forskjellige stilarter.

Fatal Move fikk den høyeste aldersgrensen i Hong Kong, og det skjønner jeg godt. Med tanke på at Fatal Move er en actionfilm med en dose kampsport, så er dette den mest brutale filmen jeg har sett i løpet av de siste årene i denne sjangeren. John Rambo troner selvsagt på toppen, men til tider er ikke Fatal Move langt unna.

Jacky Wu aka Wu Jing er best som skurk, og i Fatal Move har han en kul hårsveis som er veldig lik den Nicholas Tse hadde tidligere i sin karriere. Han bærer rundt på et sverd, og han skjærer over struper og hogger av armene til sine motstandere. Det som ødelegger litt av voldscenene er bruken av CGI blod. Det blir for tydelig, akkurat som i 300. Jeg setter absolutt mer pris på gamle effekter her.

Det er synd at Fatal Move feilet. Filmen går på skinner og historien suger for å si det mildt. Når du har skuespillere som Simon Yam, Sammo Hung og Jacky Wu, da har man forventninger. Dessverre er regissør Dennis Law ikke en god regissør. Han skriver også manus til filmene han regisserer. Hans forrige film var Fatal Contact, der vi igjen finner Jacky Wu i hovedrollen. Fatal Contact og Fatal Move har begge samme problemer. Historien og dialogen er under enhver kritikk, og det er takket være idioten Dennis Law.

Det er ikke mange tradisjonelle slåsskamper her. Jeg må si jeg savner mann mot mann uten våpen i hendene. Det blir brukt våpen som sverd i de fleste kampscenene, og ikke minst skytevåpen. Faktisk består de fleste actionscenene av skuddvekslinger. De fungerer greit, men det er ikke særlig troverdig.

Fatal Move er litt bedre enn Fatal Contact. Men noen burde slutte å gi Dennis Law penger, for han kan ikke lage film!

4

6 thoughts on “Fatal Move (2008)”

 1. *ler* Når det kommer til asiatisk film så ser jeg vi to kan være ytterst uenige til tider. Jeg var litt snillere i karakter givingen enn deg, men så har jeg færre stjerner å gi av… hmmz skulle hatt 10 jeg og men gjort er gjort 😛

  1. Jeg har sett det meste som er verdt å få med seg fra 1999 innen martial arts-filmer, da jeg fikk min første dvd-spiller. Før det var det VHS, og utvalget var ikke akkurat stort innen asiatisk film. Dubbet og skamklipt. Jeg vet ikke så mye om deg om du hele tiden har fulgt med på asiatisk film? For når jeg startet med dvd ble jeg lettere imponert over filmene, nå har jeg blitt en gammel grinebiter. Som jeg skrev i en kommentar så jeg alt som kom fra Sør-Korea i en periode, nå er det slutt på det. Jeg ble imponert over filmene i starten, nå har jeg gått lei for jeg har sett for mye og filmene holder ikke standarden jeg krever. Jeg har mine favorittfilmer i forskjellige sjangre, og da er det naturlig at filmene måles opp mot dem, ihvertfall i min verden. 😉 På de forumene jeg leser (selvsagt mest asiatiske forumer), ble de fleste skuffet over Fatal Move og Fatal Contact.

   Jeg har sett nesten alt det som er verdt å se fra 1999 og oppover, og den man står igjen med som imponerer er Donnie Yen. Jacky Wu aka Wu Jing må trekkes opp fra søla, for han står bom fast etter S.P.L.

   Har jeg bommet skikkelig her? Vet at du så asiatisk film når du var yngre, men tok du en lengre pause?

 2. Jupp jeg har hatt en lengre pause fra sjangeren faktisk 🙂 Jeg husker de gode gamle filmene jeg brukte å kjøpe fra Tai Seng og importere fra england samt stikke til byen og kjøpe VHS fra Outlands, Avalon og den type butikker.

  Favorittene mine som ung var selvsagt Jackie Chan filmene fra tidlig åttitall… Men så fant jeg Chow Yun Fat, Andy Lau, Donnie Yen og den gjengen. Donnie Yen har vært idolet mitt siden jeg så Wing Chun for første gang.

  Foruten den så forgudet jeg Andy Lau etter å ha sett Moon Warriors som er en av mine favoritter fra den tiden.

  Etter 1998 så falt jeg ut litt fra den Asiatiske filmverden sett bort fra at jeg har prøvd å få med meg det jeg visste av Donnie Yen… men jeg ser ut til å ha missa et par.

  I fjor fant jeg den perfekte torrentside for Asiatisk film og siden har jeg kommet litt tilbake i den sjargongen… Mange nye ansikter nå da men jeg holder på å bli kjent med de nye og det finner jeg veldig spennende.

  De eneste non Donnie filmer jeg har sett etter DVD kom er So Close, The Returner og Azumi før jeg fant favoritt siden min med asiatisk film online 😛

  1. Ok. Du har mange filmer å ta igjen! En del gode, en del dårlige. Du vil nok ende opp som en gretten grinebiter som ikke lar seg så lett underholde, akkurat som undertegnede. 🙂 Det er morsomt i starten, men underveis begynner du å tenke at dette her var forferdelig koreografi, kvalm av pene popstjerner som hverken kan spille eller slåss, elendige manus. Er en sirkel man ikke kommer ut av til slutt, og du vil sette pris på de gode gamle filmene du vokste opp med. Det skjedde med meg, hehe.

   Heldigvis har vi Donnie Yen! Sammo Hung er en av de største, og heldigvis ser Donnie Yen opp til storebror.

 3. Om du ikke har sett Rain under trening til Ninja assassin så bør du sjekke ut youtube… jeg må si at til å være en sanger og “ikke utøvende” martial artist så imponerte han meg brukbart i den videoen jeg så iallefall ^^

  Nå tviler jeg sterkt på at jeg noen gang finner noen av samme kaliber som Donnie Yen da…

  1. Har sett klippene, og det er lett å se at Rain drar nytte av å være danser. Det flyter bra. Sakset fra IMDB: Rain is known as one of the hardest working individuals in the entertainment industry and is known for his discipline, perseverance in the face of difficulty and for his acts of charity.

   Det er lett å se. Fysikken er strålende og rytmen har han fra dansen. Rain virker som en ok type i virkeligheten også. Hardtarbeidende type, som ser ut som om han har mentaliteten til Jackie Chan. Da finnes det ingen hindringer i verden som kan stoppe ham fra å bli en av de store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.