Bad Boys II (2003)

We ride together, we die together. Bad boys for life.

Jeg vokste opp på 80-tallet, og de fleste filmelskere vet godt hva slags filmer som dominerte dette tiåret. Jeg savner actionfilmene fra 80-tallet, og det var med stor glede at Bad Boys II tok meg tilbake til den tiden.

Filmen varer i rundt 140 minutter, og Bad Boys II står aldri stille. Her er det action og atter action med en god dose svart humor som jeg selvfølgelig elsker. Som vanlig når det gjelder Michael Bay er filmen nydelig å se på og actionscenene er det klasse over. Biljakten på motorveien er en klassiker, det er vilt, høylytt og moro. Michael Bay låner også biljakten fra Jackie Chans Police Story når de ødelegger en liten by med bilene helt mot slutten av filmen.

Det som overrasket meg med Bad Boys II var all banningen og volden. Filmen blir aldri mørk da volden fungerer mer som tegneserievold. Humoren er til stede som i den første filmen, nå enda litt grovere og mørkere.

Å sammenligne de to første filmene opp mot hverandre går ikke. Den første filmen satset mer på historien. I Bad Boys II er det action og atter action som er i førersetet, og jeg elsker det. Will Smith og Martin Lawrence har utrolig god kjemi. I Bad Boys II er det grinebiteren Martin Lawrence som er sjefen. Will Smith tar av seg actionscenene, og Martin Lawrence tar for seg snakkingen og surmulingen.

Jeg så Bad Boys II hele tre ganger året filmen kom ut. Det har aldri skjedd før i voksen alder, og det sier litt om hvor glad jeg ble i denne filmen med tanke på hvilken filmer jeg så i min oppvekst. Takk atter en gang Michael Bay for en fantastisk underholdene film. Jeg vil gjerne ha en tredjefilm også, dessverre gjorde ikke Bad Boys II det så bra på kino. Aldersgrensen R i USA kan være døden for mange fine filmer, og når filmstudioene ser at de ikke tjener like bra på en film som får aldersgrensen R, da går de tilbake til PG-13 tullet. Se hva som skjedde med Live Free or Die Hard, det er skrekkeksemplet. Uten den ville volden og ordbruket hadde Bad Boys II ikke blitt den samme, da hadde sjarmen forsvunnet ganske så raskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.