Snabba Cash (2010)

Raske penger.

Snabba Cash er en spennende film der vi følger en ung mann som vanker med de rike, men han trenger penger for å leke med pappaguttene. Selvsagt faller han for fristelsen når han blir lovet gull og grønne skoger hvis han hjelper en kriminell bande. Men når det er krig mellom to gjenger blir alle midler brukt, og unge JW må velge side.

Å føle med JW og hans jakt etter penger fungerer ikke. Det som fungerer er når JW vet hvilken knipe han har rotet seg oppi. Da føler man litt med denne klysen som er ung og dum, og som vil vanke med fiffen. Det er mye spenning i Snabba Cash, det skjer noe hele tiden, først kameratskap, deretter sannheten. Vi lever i en kald verden, det oppdager JW underveis.

Svenskene er gode til å lage dystre filmer. Er det noe å utsette på Snabba Cash er det kamerabruken som er ujevn. Urolig kamera i rolige scener fungerer ikke, da virker det som om det er en amatør som styrer kameraet. Filmen er også veldig lys, det blir mange scener der jeg fikk nesten vondt i hodet av å bli blendet av sterkt hvitt lys.

En fin gangsterfilm uten mye karakterdybde, men den lykkes likevel med en fin spenningskurve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.