28 Weeks Later (2007)

28 weeks later

Clear channels to Control. Control One this is General Stone. All forces under my control prepare to execute “Code Red” on my command.

Nok en oppfølger til en bra førstefilm, 28 Days Later. Danny Boyle var regissør i den første filmen, men denne gang er det en annen regissør ved navn Juan Carlos Fresnadillo som har overtatt spakene. Han har ikke mange filmene bak seg, og jeg har ikke sett noen av dem. Tatt det i betraktning vil jeg si at han imponerer med 28 Weeks Later.

28 Weeks Later er like god som den første filmen, hvis ikke enda bedre. Her er det mye action, og når et helikopter bruker rotorbladet til å hakke de infiserte i småbiter, da satt jeg og smilte. Filmen holder et mye høyere tempo enn 28 Days Later. Der den første filmen hadde ganske god karakterdybde, lider 28 Weeks Later av den mangelen. Men det veies opp med actionscener og tempo, og jeg likte det jeg så.

Er det noe å utsette på 28 Weeks Later, er det de to drittungene som ødelegger idyllen i London når alt begynner å bli normalt igjen. Jeg hatet disse drittungene, og jeg ventet bare på at de skulle bli revet i stykker. Om det skjer, det må du se selv.

Filmmusikken i 28 Weeks Later er strålende, og jeg elsker kjenningmelodien. Kjenningsmelodien er noe av det bedre jeg har hørt, og filmmusikken passer ypperlig til scenene. Juan Carlos Fresnadillo skal også ha ros for at London føles øde og forlatt. Akkurat slik Danny Boyle klarte det med 28 Days Later. Til sist må jeg ikke glemme herlig kamerabruk. Selv om jeg ikke er fan av ristende kamera, så fungerer det her med tanke på raseriet til de infiserte menneskene.

Endelig en verdig oppfølger som klarer å leve sitt eget liv, og ofrer karakterdybde med energiske actionscener.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.