Flash Point (2007)

flash point

Politiet jakter på en vietnamesisk gjeng som blir ledet av tre brødre. Men det blir ikke lett å fange dem.

I dette filmåret 2007, var det Transformers og Flash Point de filmene jeg hadde mest forventninger til når det gjelder actionfilmer. Transformers leverte actionscenene og grensesprengende CGI. Hvorfor hadde jeg så store forventninger til denne filmen? Wilson Yip og Donnie Yen samarbeider igjen. Deres siste film, Dragon Tiger Gate, var ikke noe stort høydepunkt. Men det var filmen før Dragon Tiger Gate, S.P.L. aka Sha Po Lang aka Kill Zone.

Man kan ikke unngå å sammenligne S.P.L. og Flash Point. S.P.L. hadde flere gode kampscener, men filmen hadde mye dødtid mellom kampscenene. Flash Point mangler slåsskampene, men den er spennende hele veien.

Flash Point har ikke mange kampscener, det er kun to. Filmen starter som en Infernal Affairs kloning der en politimann har infiltrert den vietnamesiske gjengen. Han blir selvsagt avslørt etter hvert, og han blir da et sentralt vitne mot en av de tre brødrene i denne gjengen. Før han blir avslørt, er filmen spennende. Så man savner ikke kampscenene. Etter at han blir avslørt, forsøker den vietnamesiske gjengen å likvidere denne politimannen. Flash Point er da like spennende, så mangelen på kampscener ødelegger ikke filmen. S.P.L. manglet denne spenningen. Så tar det av når selveste Donnie Yen får et voldsomt raserianfall. Det er bare to større kampscener her, og den første kampen er ikke noe å rope hurra for. Den er bra, men Donnie Yen har ikke noen motstander som kan by på en skikkelig kamp. For de som har spilt Fight Night Round 3, vil man glise her når Donnie Yen treffer sin motstander med knyttneven i sakte film. Det ser vondt ut!

Det er finalen mellom Donnie Yen som spiller Jun Ma, og Collin Chou som spiller Tony som er høydepunktet i Flash Point. Denne kampen varer en stund, og er betraktelig bedre enn kampscenen i S.P.L. der Donnie Yen slåss mot Sammo Hung. Jeg vil ikke helt sammenligne denne kampen med den Donnie Yen hadde mot Jacky Wu i S.P.L., for den kampen var annerledes og mye kortere. Det som er interessant og som man så noe av i S.P.L., er at Donnie Yen nå forsøker å revolusjonere kampsportfilmene i Hong Kong med å bruke MMA (Mixed Martial Arts). Fungerer det? Ja! Det er noen herlige kombinasjoner her som virkelig kan ta pusten ut av en som setter pris på kampsport, og det vil bli interessant å se om andre vil følge etter Donnie Yen når det gjelder MMA i fremtidige Hong Kong filmer.

Før den siste kampen mellom Jun Ma og Tony, løper Donnie Yen rundt med pistoler og en snikskytterrifle. Igjen er det litt befriende å se at man ikke bare fokuserer på Donnie Yen sin sterke side, kampsport. Wilson Yip er nok inspirert av Johnnie Tos Exiled i denne scenen, men igjen så fungerer det. Og en grunn til at det fungerer så bra er bruken av kameraet, fargene og fantastisk filmmusikk som er noe av det beste jeg har hørt. Halve filmopplevelsen for meg stod filmmusikken for. Filmmusikken gjorde scenene utrolig intense.

Det er en stund siden jeg har glist av en actionscene nå, men Flash Point har en slik scene. Kompanjongen til Jun Ma kjører bilen i full fart mot en av de tre brødrene som står på en trestubbe og skyter mot Jun Ma. Bilen treffer trestubben, og denne karen som flyr 20 meter opp i luften. Hva gjør Jun Ma? Han drar opp snikskytterriflen mens fyren flyr opp i luften som en leirdue og setter en kule i ham. Fy pokker, for en fantastisk scene!

Er det noe negativt med Flash Point, er det en scene der moren til de tre brødrene dukker opp av intet og spør etter sønnene sine. Den scenen er helt på trynet, og jeg har slettet den fra minnet. En annen ting er spilletiden. Filmen har en spilletid på rundt 85 minutter, og det er altfor kort. 20 minutter til hadde vært det beste, for når rulleteksten dukker opp vil man ha mer, mye mer.

Flash Point er en av de beste actionfilmene i år. Den klarer å kombinere spenning og intense actionscener som er bra koreografert. Hvis du er ute etter karakterdybde og en god historie, se en annen film Er denne filmen bedre enn S.P.L.? Jeg vil si ja, for selv om S.P.L. har flere kampscener, så blir den for dau til tider. Flash Point burde ha hatt en annen person som kunne gitt Donnie Yen litt motstand i den første slåsskampen. Er det noe folk vil huske fra S.P.L., så er det ikke hovedkampen mellom Donnie Yen og Sammo Hung, men kampen før mellom Jacky Wu og Donnie Yen. Det merkes at det er tynt i rekkene i Hong Kong når det gjelder skuespillere som er gode i kampsport. Det lider de fleste Hong Kong-filmene av i dette tiåret.

Til de som var bekymret for at Donnie Yen ikke ville posere. Sjeldent har han posert så mye. Donnie Yen er full av seg selv, men ingen kan ta ifra ham at han er en dyktig koreograf og kampsportutøver. Han våger å tenke nytt, det er det veldig få som gjør. Bruce Lee noen?

Kampscenene i Flash Point er intense og det ser vondt ut å være mottager her. Veldig vondt. Donnie Yen er mer intens og leken, og han har giret opp kampscenene fra S.P.L. noen hakk.

Hva får du når du blander Infernal Affairs og Exiled? Flash Point!

8

2 thoughts on “Flash Point (2007)”

  1. Jeg syns denne filmen var bra, men kunne har hvor bedre. Sånt som, bedre historie, gjort den mindre kjedelig, mer slåssing før den første timen.

  2. Satt egentlig pris på at Donnie Yen ble holdt igjen. Første timen ble veldig lik Infernal Affairs, deretter ble Donnie Yen sluppet løs 🙂 Fin miks etter min mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.