Furie (2019)

En kvinne må redde sin datter fra en gruppe med kriminelle som kidnapper barn for å selge organene deres. Men de kidnappet feil datter, for denne kvinnen kan sparke ræv og hun er ikke redd for å dø!

Jeg har ikke sett så mange filmer fra Vietnam. The Rebel (2007) var en ganske fin kampsportfilm, der vi også fant kvinnen som har hovedrollen i Furie i en ledende rolle, Veronica Ngo. Hun er flink hun, men hun er ikke en ny Michelle Yeoh eller JeeJa Yanin.

Hennes form for kampsport blir for ensformig med tanke på hvordan kampsportfilmer har utviklet seg, og det merker man i Furie. For kampkoreografien mangler energi, det er først i den siste kampen mot sjefsskurken at vi får se og føle skikkelig energi. Men frem til da så har vi for det meste sett generisk og tam koreografi som kanskje fungerer for det vietnamesiske publikumet, men for oss andre som har sett en god del kampsportfilmer så blir dette for tamt og kjedelig.

Historien er selvfølgelig dårlig, mor leter eter sin datter, hun banker opp skurker og alt leder til det store oppgjøret mot en annen kvinne som er sjefen for denne gruppen som kidnapper barn for å selge organene deres.

Handlingen går på skinner, og vi vet at dette vil ende bra for både mor og datter. Det er ikke noe nytt å hente her, sett det før, sett det mye bedre. Furie klarer aldri å engasjere på noen måte, da må man ha skapt mye bedre karakterer og mye mer variasjon når det gjelder actionscenene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.