Bumblebee (2018)

Forsvar jorden sier lederen, men kanskje lederen og hans venner burde holde seg unna jorden?

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

En ung kvinne blir kjent med en snill robot, og hans navn er selvfølgelig Bumblebee. Men han bringer med seg fare, for to slemme roboter forsøker å finne ham og de får hjelp av en gruppe med soldater etter at de har lurt de dumme soldatene til å tro at de er snille selv om de kaller seg for Decepticons. En smart soldat stoler ikke helt på de med det navnet, men han må samarbeide og gjøre jobben sin og det er å fange den onde Bumblebee.

Bumblebee er regissert av Travis Knight (Kubo and the Two Strings), og i hovedrollene finner vi Hailee Steinfeld, Jorge Lendeborg Jr. og John Cena.

Transformers-filmene trengte noe nytt etter at Michael Bay rotet det for mye til. Jeg har likt noen av filmene, men jeg har kun sett disse filmene en gang. Men etter det jeg husker så hadde den første filmen mest hjerte, selv om den selvfølgelig ble kvalmende med all den seksuelle fokuseringen på billige Megan Fox.

Bumblebee forteller historien om en ung kvinne og hennes nye robotvenn. Det er en søt og en mye varmere historie enn det Michael Bay klarte å få til med sine filmer. Dette er helt klar Transformers-filmen med mest hjerte, den blir aldri direkte slem eller upassende. Det er slik man burde lage en hyggelig familiefilm som aldri byr på noen overraskelser, men man føler hjertevarmen og da er mye gjort.

Handlingen er lagt til 80-tallet, men om man klarer å skape atmosfæren fra det beste tiåret kan man alltid diskutere. Man kunne ha gjort mer med musikk og farger, visuelt sett så følte jeg ikke 80-tallet her i det hele tatt.

Det blir selvfølgelig action her også, men filmen fokuserer på å fortelle om en varm vennskapshistorie. Universet er mye mindre enn de tidligere Transformers-filmene, her ønsker man å fortelle noe, men manuset er ikke perfekt. For de siste scenene her er for dårlige, spesielt den siste scenen som burde vært mye mer rørende. På det punktet rakner Bumblebee i sømmene.

Men underholdningsverdien er her, filmen er varm og søt og de få actionscenene gjør jobben sin uten å ta for mye av slik som vi får oppleve i filmene til Michael Bay.

Ekstramateriell:
Bringing Bumblebee to the Big Screen (47 minutter)
Sector 7 Archive (10 minutter)
Bee Vision: The Transformers Robots of Cybertron (4 minutter)
Deleted Scenes (19 minutter)
Outtakes (10 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.