Aquaman (2018)

You can’t run. You owe me death!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Arthur må stoppe sin slemme halvbror fra å starte en krig mot mennesker.

Aquaman er regissert av skrekk-kongen, James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring). I hovedrollene finner vi Jason Momoa, Amber Heard, Williem Dafoe og Patrick Wilson.

Aquaman som karakter hører hjemme i samme bås som Ant-Man, en type karakter man ikke helt føler hører hjemme i vår tid. Heldigvis viste det seg at Aquaman er en av de mer underholdende superheltfilmene som har kommet de siste årene. Selv om filmen har problemer med en svak skurk og for lite fokus på utviklingen til protagonisten, så reddes dette inn av en herlig Jason Momoa som egentlig føles ut som en alkoholisert rocker som gir faen i alt og alle. Man føler at han ikke helt tar denne rollen så alvorlig, han vet at dette er en karakter som ikke hører hjemme i vår tid og han vil sikkert irritere noen med sin rolletolkning.

Man finner ikke noe nytt her, men med tanke på de dårlige DC-filmene som Warner har laget i det siste så er dette et steg i riktig retning.

Filmmusikken er interessant da musikken tok meg tilbake til Tron: Legacy, og plutselig hører man noe generisk musikk. I enkelte scener så føltes dette ut som en undervannsfilm basert på Tron: Legacy. Det blir mye farger og musikk som tok meg til et annet univers, noe jeg likte.

Men dataeffektene er mildt sagt ujevne. Jeg kan ikke si at jeg likte valgene man tok når det gjaldt kostymer og utseende til de forskjellige skapningene som lever under vann. Det ble i mange tilfeller for stygt å se på, og jeg fikk en flau smak i munnen over enkelte valg. Se bare på kostymet til Black Mantis, seriøst, han ser ut som den stygge halvbroren til Ant-Man!

Ellers er det nok av actionscener her som fungerer greit, men jeg ble overrasket over hvor mye juling protagonisten får. Han føles ikke helt ut som en skikkelig superhelt, selv om han er det. Men sammenlignet med andre karakterer fra Marvel-universet så sliter han, og han hadde jo ikke hatt en sjans mot Superman som hører hjemme i DC-universet.

Dette er en film som aldri går i dybden på protagonisten. Han har ikke mye innhold i seg, og filmen kunne i mine øyne ha roet det litt ned når det gjaldt hans oppbygging. Men dette er ikke en ny Batman Begins, dette er en skikkelig dum popcornfilm med en dum superhelt som drikker for mye.

Ekstramateriell:
Going Deep Into the World of Aquaman (19 minutter)
Becoming Aquaman (13 minutter)
James Wan: World Builder (8 minutter)
Aqua Tech (6 minutter)
Atlantis Warfare (5 minutter)
The Dark Depths of Black Manta (7 minutter)
Heroines of Atlantis (6 minutter)
Villainous Training (6 minutter)
Kingdoms of the Seven Seas (7 minutter)
Creating Undersea Creatures (7 minutter)
A Match Made in Atlantis (3 minutter)
Scene Study Breakdowns (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.