A Star Is Born (2018)

En fallende stjerne, en kommende stjerne.

Jeg kommer ikke til å skjønne hvorfor A Star Is Born ble så godt mottatt av kritikere og seere. Dette er ikke en original film, det er en nyinnspilling av en film fra 1937 og det har også kommet noen musikaler basert på den originale filmen. Jeg har ikke sett den originale filmen.

Som film har A Star Is Born mange problemer. For det første bruker den alle latterlige klisjeer som finnes med en sliten og utbrent musiker som har møtt veggen for mange gitarer siden. Ved en tilfeldighet treffer han en kvinne som kan synge og som skriver sine egne låter. Han hjelper henne slik at hun får en egen karriere som artist, og det tar ikke lang tid før hun vinner publikum og vinner priser. Hun mister sjelen sin da hun selger seg og mister sin egen identitet, og den utbrente musikeren ser kun mørket. Hvordan vil nå dette gå?

For det første er karakterene delvis tomme og uinteressante. Dette føles først ut som en eventyrhistorie for tenåringer der en kvinne plutselig blir en megastjerne uten å arbeide noe særlig for det. A Star Is Born har hastverk, den bygger ikke opp til noe når det gjelder kvinnens artistkarriere, og man ler bare av den utbrente, triste musikeren som bærer på mye, men igjen klarer ikke filmen å gi noe dybde og skikkelig innhold bak det som skjer i hans sinn.

Tekstene har sjel, og Bradley Cooper er god, spesielt i den siste akten. Men Lady Gaga er ikke særlig god, hun blir for direkte og hun spiller som en overivrig tenåring som ikke holder tilbake når hun burde gjøre det. Hennes karakter er også helt latterlig, hun har null innhold og dette er kun en prinsessekarakter som er med i feil film.

Det største problemet med A Star Is Born er mangel på innhold og hastverk med å fortelle sin historie. Dette er en kommersiell og nesten hjernedød film som egentlig hører hjemme i Mamma Mia-universet, hadde det ikke vært for noen gode tekster og låter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.