Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

En gammel kjenning dukker opp i en yngre utgave.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Newt Scamander må sammen med venner forsøke å finne Credence Barebone, men det er flere som er ute etter å finne ham og det blir en kamp mellom gode og onde krefter.

Jeg var ikke så begeistret over den første filmen, jeg klarte ikke å bry om det som skjedde og jeg ble ikke like forelsket i karakterene slik jeg ble i Harry Potter-filmene. Men jeg må si at Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald overrasket meg på en positiv måte, for nå følte jeg at nå handlet det om noe og spenningen er tilbake.

Jeg ser at filmen ikke ble så godt mottatt, noe jeg ikke skjønner, men jeg regner vel med at det er mange som slakter den bare for at Johnny Depp ikke fikk sparken siden han har blitt den nye Mel Gibson i Hollywood. Men alle liker Mike Tyson. Huff!

Men filmen er god, den har endelig noe å fortelle og jeg følte at den klarte å engasjere, noe den første filmen ikke klarte å gjøre. Mye av grunnen til at historiefortellingen fungerer bedre er at nå kobler filmen seg mer og mer til Harry Potter-universet, og det kan jo man si er litt feigt, men man får jo også fortalt noen interessante historier her som har mye å si for enkelte karakterer i Harry Potter-filmene vi liker. Vi får endelig se deres bakgrunnshistorie uten at brillejesus og hans to venner hele tiden skal ha fokus på seg selv.

Nå gleder jeg meg faktisk til å se den neste filmen, for det blir interessant å følge kampen mellom de onde og de gode kreftene. Grindelwald er en interessant skurk, og Johnny Depp spiller denne karakteren veldig godt. Han er skurken i filmen og i virkeligheten, så her kan man jo ikke klage!

Ekstramateriell:
J.K. Rowling: A World Revealed (10 minutter)
Wizards on Screen, Fans in Real Life (19 minutter)
Distinctly Dumbledore (10 minutter)
Unlocking Scene Secrets (49 minutter)
Deleted Scenes (14 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.