Crazy Rich Asians (2018)

Penger er lykke?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Et kjærestepar reiser til Singapore for å delta i et bryllup og for å møte familien til mannen. Det viser seg at mannen har holdt en stor hemmelighet skjult for kvinnen, for familien hans er styrtrike og hun vil oppleve rikdom som hun aldri har opplevd før. Men ikke alle er like glade for at hun er der, spesielt moren til hennes kjæreste er en hard nøtt å knekke.

Crazy Rich Asians ble overraskende nok en kassasuksess, og filmen har blitt godt mottatt av både seere og kritikere. Filmen er regissert av Jon M. Chu (Step Up 2: The Streets, Now You See Me 2). I hovedrollene finner vi Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh og Gemma Chan.

Det blir fokus på familie, rikdom og latterlige tradisjoner som man finner også her i vesten når det gjelder familier som har mye penger og som ikke liker at ungene finner seg en partner som kommer fra den vanlige arbeiderklassen. Men jeg har fått et inntrykk at det teller mer i asiatiske land som spesielt i Kina. Der foregår det mye rart.

Det som overrasket meg mest er at filmen ikke er særlig morsom, den forsøker å fortelle en historie, noe den faktisk lykkes med på en enkel måte. Og det kan man ikke si at de fleste filmer fra Hollywood klarer å gjøre i samme sjanger.

Filmen har glimt i øyet, men den ønsker å skille seg litt ut blant generiske, romantiske komedier som er til å kaste opp av. Man kan ikke kalle Crazy Rich Asians for en sjelløs film, for den ønsker i det minste å fortelle sin historie uten å bli kvalmende fjollete.

Jeg skjønner hvorfor dette ble en suksess som ingen forventet den skulle bli. Den finner ikke på noe nytt, men den tjener mye på at dagens møkkafilmer fra Hollywood har helt glemt å fortelle en historie.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Crazy Rich Fun (7 minutter)
Deleted Scenes (12 minutter)
Gag Reel (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.