The Girl in the Spider’s Web (2018)

Kvinnen i rødt.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Lisbeth Salander leker igjen med farlige mennesker, og en person fra fortiden hennes dukker opp og hun er kledd i rødt!

The Girl in the Spider’s Web skal være basert på den fjerde boken i denne serien, og jeg håper virkelig ikke at det vil komme en film som er basert på den femte boken. For The Girl in the Spider’s Web er bare en skremmende, dårlig film som aldri skulle ha sett dagens lys.

Ingen av de sentrale skuespillerne fra den amerikanske nyinnspillingen er tilbake i sine roller. Regissør Fede Alvarez ville finne sine egne sies det, og det resultatet ble jo ganske katastrofalt! Men manuset er uansett for dårlig, det er bare søppel, enkelt og greit.

Ingen av de sentrale skuespillerne i filmen kler sine roller. Claire Foy som Lisbeth Salander er kvalmende dårlig, hun har en merkelig aksent og hun klarer ikke å spille denne rollen i det hele tatt. Hun har null karisma, hun er ikke en tøff og plaget dame, hun spiller en rolle hun ikke takler som skuespiller. Det er ikke bedre med den sjelløse og døde Sverrir Gudnason som spiller Mikael Blomkvist. Han og Claire Foy har null gnist, de er et av de svakeste parene jeg noensinne har sett i filmsammenheng.

The Girl in the Spider’s Web ønsker å være en Mission: Impossible-kloning, og det passer bare ikke med tanke på den første filmen når Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist var på jakten etter en seriemorder. Det var en knallgod thriller, jeg snakker om den svenske filmen, for jeg følte aldri at vi trengte en amerikansk tolkning av boken.

Så har vi tullet med kvinnen i rødt og hva slags kobling hun har med Lisbeth Salander. Det lukter latskap hele veien, hun har null personlighet og man forventer jo mye mer menneskelig drama med tanke på hva de opplevde i fortiden. Men det har ikke denne drittfilmen tid til, den skal hele tiden forsøke å holde tempoet oppe, noe som gjør at den glemmer å bygge opp de nye karakterene som gjør dem menneskelige.

Dette er en død film med livløse og grå karakterer som ikke klarer å engasjere sine seere. Skurkene er generiske tullebukker man ler av, og kvinnen i rødt sier det meste. Hun passer ikke inn i dette universet, og for en som ikke har lest bøkene, men som har sett de svenske spillefilmene, så skulle jeg ha ønsket at man kun lagde den første filmen. Den var en knallgod film uten for mye tull, for vi trenger ikke karakterer fra James Bond-filmer eller en handling som blir for lik Mission: Impossible.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Deleted Scenes (16 minutter)
Claire Foy: Becoming Lisbeth (10 minutter)
All About the Stunts (7 minutter)
Creating the World: The Making of (16 minutter)
Secrets of the Salander Sisters (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.