Venom (2018)

Outstanding. Now let’s bite off all their heads off and pile them up in the corner.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Jorden får besøk av en merkelig form fra verdensrommet som kan ta kontroll over dyr og mennesker, og det er kun en mann som kan stoppe ondskapen fra å ta over vår klode og det er en mann som ikke heter Peter Parker.

Venom er en spin-off fra Spider-Man universet, og du husker kanskje denne karakteren fra Spider-Man 3. En begynner å merke at superheltfilmene snart er ved veis ende når det gjelder kreativitet og nytenkning, for de fleste filmene er jo like lineære som gamle ninja-filmer fra 80-tallet. Men penger er motivasjonen, og da skal det melkes til siste dråpe.

I moderne tid så tror jeg at dette må være den korteste superheltfilmen som er laget. Filmen har en spilletid på rundt 110 minutter, og rulleteksten varer i rundt 20 minutter minus to klipp, et klipp som hører hjemme i Venom-filmen og en liten kortfilm fra den nye Spider-Man filmen. Så Venom klokker inn på rundt 90 minutter, det er kort det!

Som en moderne superheltfilm byr ikke Venom på noen overraskelser. Manuset er dårlig, skurken er anonym og generisk og karakterene lærer man aldri å kjenne, de er syltynne. Filmen mangler en god og sterk skurk, for entiteten som tar over kroppen til protagonisten er en slags antihelt som man etter hvert begynner å like.

Den som redder filmen er selvfølgelig den alltid solide Tom Hardy. Han er for god til å medvirke i en film som dette, men han trenger vel penger som alle andre når han velger å medvirke i så mange filmer og serier som ikke så mange ser på. Han leverer i det minste en solid rolletolkning med mye glimt i øyet.

Actionscenene er ikke mye å skryte av, det blir selvfølgelig mye CGI og den siste avgjørende kampen blir en livløs CGI-fest som gjør deg søvnig.

Det er vel på tide å slutte å lage disse superheltfilmene, for slik det ser ut som nå så er det snart ikke mer å hente hvis man absolutt skal lage for det meste familievennlige superheltfilmer som alle føles like ut. Vi får håpe at superheltbølgen snart er ved veis ende, og at den dør ut. For kvaliteten har bare blitt dårligere og dårligere.

Ekstramateriell:
Venom Mode
From Symbiote to Screen (20 minutter)
The Anti-Hero (10 minutter)
The Lethal Protection in Action (9 minutter)
Venom Vision (9 minutter)
Designing Venom (6 minutter)
Symbiote Secrets (3 minutter)
Select Scenes Pre-Vis (14 minutter)
Music Videos
Deleted Scenes (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.