BlacKkKlansman (2018)

God bless white America.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

En politimann som er afroamerikaner infiltrerer en gruppe i byen som er medlemmer i Ku Klux Klan. Han er stemmen i telefonen, mens hans partner er den som står ansikt til ansikt med rasistene. Hvordan vil nå dette gå?

Spike Lee har regissert filmen, og han har jo ikke vært i form på et tiår og mer. Med BlacKkKlansman er han litt tilbake igjen, for BlacKkKlansman er en underholdende film med glimt i øyet.

Selv om det er litt alvor i BlacKkKlansman så er det humoren som er i førersetet. Filmen har for det meste en sjarmerende og hyggelig tone selv om man har med hatefulle mennesker å gjøre. Det er spesielt en scene mot slutten av filmen som gjør inntrykk og som fokuserer på alvoret der en eldre mann forteller om hva som skjedde en dag i byen når en afroamerikansk mann ble drept på en grusom måte bare for at han var mørkhudet. Det er en grusom historie.

John David Washington som spiller protagonisten leverer en solid og morsom rolletolkning, spesielt når han er en rasist over telefonen. Hans karakter er frekk og herlig hele tiden, han mangler ikke selvtillit.

Spike Lee har her klart å kombinere noe som er alvorlig med en lystig og frekk tone, og det er lett å forstå hvorfor BlacKkKlansman har blitt godt mottatt av både kritikere og seere.

Ekstramateriell:

A Spike Lee Joint (5 minutter)
Extended Trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.