Alpha (2018)

Fiender blir til venner.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En gutt som er ute på sin første jakt sammen med sin far og stamme får ikke akkurat drømmen sin i oppfyllelse når alle tror at han har dødd. Men død er han ikke, og etter å ha reddet en ulv forsøker han å komme hjem igjen med sin nye bestevenn. Men reisen er lang og farlig, men da er det fint å ha en livvakt som er en ulv!

Alpha er regissert av Albert Hughes (From Hell, The Book of Eli), og i hovedrollene finner vi Kodi Smit-McPhee og Jóhannes Haukur Jóhannesson.

Dette er en varm og søt film som ikke finner opp kruttet på nytt. Formelen er velkjent, men filmen blir aldri direkte klissette. Handlingen blir forutsigbar, men filmen klarer å skape en herlig atmosfære med lite dialog og delvis vakre bilder, selv om dataeffektene er ujevne. Noen scener ser ikke bra ut, men slik er det nå bare. I enkelte partier kan Alpha minne meg om et dataspill med en søt historie.

Alpha har ikke noe nytt å tilby når det gjelder et menneske og et dyr som får god kontakt selv om de er fiender i starten av filmen. Men det er en varm og for det meste en hyggelig film for hele familien som skaper mye varme og kjærlighet i rommet. Man får bare akseptere dataeffektene som er svært varierende i kvalitet.

Ekstramateriell:

Deleted Scenes (9 minutter)
Boy & Wolf (5 minutter)
Building the World (8 minutter)
A Hero’s Journey (5 minutter)
Meet Chuck: The Wolf Behind Alpha (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.