The Judge (The Children Act) (2017)

Valget, og livet etter.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En høyesterettsdommer skal avgjøre om en tenåringsgutt skal få blodoverføring for å overleve, noe han ikke ønsker siden han er medlem av Jehovas vitner. Denne saken vil forfølge henne i lang tid etter at hun tar sin avgjørelse.

The Judge (The Children Act), er ikke en film slik jeg forestilte meg den skulle være. Jeg trodde at filmen skulle fokusere på rettssaken og menneskene som kjempet på begge sider. Men rettssaken er svært kort, avgjørelsen blir tatt og livet går videre. Nå kommer det noen avsløringer i neste avsnitt.

Dommeren bestemmer seg for at tenåringsgutten skal få livreddende blodoverføring, og de to har et møte like før dommeren bestemmer seg for hva hun skal gjøre. Etter at hun har avlagt sin dom slik at tenåringsgutten får livreddende blodoverføring, så begynner han å forfølge henne. Han har fått sterke følelser for henne, men han er ikke en farlig person, han liker dype samtaler og han har selvfølgelig blitt litt ensom når han ikke lenger får lov til å delta på møtene til Jehovas vitner.

Dommeren har problemer på hjemmebane med sin småkåte mann som kun ønsker å få seg et nummer en gang i blant, men hun er for opptatt av jobben sin og hun sier heller ikke så mye til sin mann. Da blir det vanskelig å kommunisere.

Det mest skuffende er at den ikke er særlig dyp eller at den føles ekte ut. Det er noe kunstig med hele filmen, og filmen og karakterene blir for irriterende, spesielt dommeren som ikke sier mye til sin ektemann som sier hva han føler og hva han har lyst til å gjøre. For meg så blir dette ikke er en interessant protagonist, hun virker oppegående, men hun har helt tydelig problemer med å fungere utenfor jobben, så hun blir fremstilt som en meget selvopptatt person.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.