Incredibles 2 (2018)

Fat asses!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1

Jeg hadde ikke så store forventninger til Incredibles 2 da Pixar sine oppfølgere ikke har vært så mye å skryte av. Ikke uventet ble Incredibles 2 en liten skuffelse der kreativiteten uteble, og gamle Pixar kommer vi nok aldri til å møte igjen.

I Incredibles 2 så følger vi selvfølgelig superheltfamilien som forsøker å tilpasse seg en ny hverdag der de ikke lenger får lov til å være superhelter. Men de får en ny sjanse når noen rikinger skal forsøke å endre loven og overbevise myndighetene om at verden fremdeles trenger superhelter og at ikke alle gjør like store skader som når Mr. Incredible er ute på jobb og stopper skurker. Så han må holde seg hjemme, mens kona, Elastigirl, skal ta seg av heltedådene.

Hva lærer man av Incredibles 2? Jo, at kvinner er bedre superhelter økonomisk sett for samfunnet, og at menn ikke har en sterk psyke når de må holde seg hjemme sammen med ungene. Ingen skal si at Pixar ikke er smarte og ikke får seerne til å tenke!

En ting som jeg reagerte på og som jeg mistet matlysten av var å se kostymet til Elastigirl. Hun velger å ta på seg et eldre kostyme og hun ser helt for jævlig ut. Hun ser ut som en stripper i en Motley Crue-video, og hennes rumpe er noe av det mest motbydelige jeg har sett i en animasjonsfilm. Rettelse, det er det verste jeg har sett. Jeg tenkte hele tiden på fribryteren Scott Steiner og hans herlige uttrykk fat asses! Hun er kledd ut som en prostituert superheltkvinne med en rumpe som er like bred som en låvedør, og lår som kan drepe en stakkars som setter seg fast mellom lårene hennes. Hun er absolutt kvalmende å se på, de andre karakterene i filmen er ikke tegnet eller kledd ut på denne måten, med unntak av hennes datter som sikkert også blir en prostituert superheltkvinne når hun vokser opp.

Det som først og fremst er det store problemet med Incredibles 2 er den svake historien og den ekstremt svake skurken i filmen. Alt føles så halvhjertet ut, dette er noe jeg stadig repeterer, men det er noe som må repeteres når det er fakta. Det er ikke mye innhold her i det hele tatt, dette er ikke Pixar som jeg husker dem og det eneste som for meg reddet filmen var ungen til superheltfamilien som får sine første superkrefter og han får heller ikke få. Scenen mellom han og vaskebjørnen er morsom, selv om man får veldig vondt av den hyggelige vaskebjørnene som er bare ute etter å få finne seg noe å spise.

Incredibles 2 er en tom oppfølger som ikke har kvalitetene man fikk oppleve i den første filmen. Jeg har vel sett originalen to ganger, men jeg husker så mange scener og delvis sterke øyeblikk fra den filmen. Minus slåsskampen mellom Jack-Jack og vaskebjørnen er det ingen minneverdige scener eller øyeblikk jeg kan ta med meg fra Incredibles 2. Likestilling og feminister er jeg drittlei av, og jeg føler Pixar er noen år for sent ute med dette budskapet at kvinner kan gjøre en jobb like godt som menn. Som om vi ikke vet det fra før!

Ekstramateriell:
BAO (8 minutter)
Auntie Edna (5 minutter)
Strong Coffee: A Lesson in Animation with Brad Bird (19 minutter)
Audio Commentary
Super Stuff (7 minutter)
Paths to Pixar: Everyday Heroes (12 minutter)
Superbaby (5 minutter)
Ralph Eggleston: Production Designer (2 minutter)
Making BAO (6 minutter)
Heroes & Villains (26 minutter)
Vintage Features (3 minutter)
Deleted Scenes (40 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.