Satan’s Slaves (2017)

En familie føler at noe merkelig er i ferd med å skje når moren i huset dør. Har hun lekt med mørke krefter?

Satan’s Slaves er en indonesisk grøsserfilm som ikke byr på noen store overraskelser i denne sjangeren. Vi følger en familie på seks, de blir til fem når moren dør og familien begynner å se en merkelig skikkelse i huset som skremmer vettet av dem. Hvem er denne skikkelsen, er det deres avdøde mor eller er det Jonas Gahr Støre som lusker rundt i huset?

Man kan kalle Satan’s Slaves for en generisk grøsserfilm som ikke har noen overraskende scener. Filmen klarer i det minste å skape litt atmosfære. Handlingen er for det meste lagt til huset, og dette huset er litt slitt som selvfølgelig hjelper til med å skape litt ekstra stemning.

Karakterene er ikke særlig godt skrevet. Jeg klarte ikke å bry meg om dem, og jeg følte heller ikke at filmen klarte å skape noe spesielt med tanke på det som skjer med familien. Som seer liker man å bli med på en reise der man har mange spørsmål når filmen holder tilbake svarene, men jeg følte belønningen uteble. Filmen introduserer få karakterer som familien har kontakt med, så universet er lite og jeg følte at filmen aldri klarte å bygge stein på stein for så å avslutte med et skikkelig klimaks.

Filmen har en kul og tøff tittel, men dette er ikke en grafisk film. Det er en film som satser på å skremme seerne med atmosfæren, og med en skikkelse som dukker opp i huset. Litt atmosfære skaper den, men filmen er ikke særlig skummel, så på det punktet skuffer den stort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.