Etterskjelv (2015)

Etter å ha sonet sin straff returnerer en tenåringsgutt hjem igjen. Han begynner på skolen igjen, men det er ikke populært blant elevene for han har gjort en grusom handling.

I Etterskjelv følger vi en ung tenåringsgutt som har en mørk side. Det tar litt tid før vi får vite hva han har gjort, men man skjønner at han har gjort noe meget alvorlig når vi ser hvordan de andre elevene på skolen reagerer når han kommer tilbake.

Man føler aldri med protagonisten, han virker ikke helt god, han er nok en ny seriemorder. Man føler med hans familie, man føler med elevene på skolen for de har fått en giftig sopp tilbake som ingen ønsker. Han forgifter miljøet, og filmen gir oss aldri grunn til at vi skal bry oss om ham. For han bærer fremdeles på mørke demoner som kommer frem i enkelte scener.

Filmen er uansett interessant der vi følger den giftige soppen, man skjønner ikke helt hva jenta som får nær kontakt med ham ser i denne personen. Dette er ikke en film som mater seerne med teskje, filmen har mystikk når vi ikke helt vet hva protagonisten har gjort og atmosfæren er mørk og skitten. Man føler spesielt med faren som også har en yngre sønn han må håndtere. Men dette er ikke en film som graver dypt i karakterene, de er allerede etablerte når filmen starter og de har sin oppgave de skal utføre.

Etterskjelv er en velspilt og engasjerende film om et lite samfunn som må ta et oppgjør med en giftig sopp som ingen ønsker å spise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.