Solo: A Star Wars Story (2018)

Eventyret til Han Solo begynner.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Solo: A Star Wars Story er faktisk en av de dyreste filmene som har blitt laget, filmen skal ha hatt et budsjett på utrolige 275 millioner dollar og filmen tjente inn kun 392 millioner dollar på kino. Det virker helt sykt, for man får ikke en slik følelse når man ser filmen, man får en mye billigere følelse sammenlignet med de vanlige episodefilmene. Universet føles lite ut, og dataeffektene er i mine øyne ikke så mye å skryte av. De fleste filmer i denne prisklassen ligner veldig mye på hverandre, man føler ikke noe tyngde i scenene, og man føler at dette universet har man besøkt i mange andre filmer også.

Med det store budsjettet og alt tullet og bråket rundt denne filmen så ble Solo: A Star Wars Story en økonomisk fiasko på kino. Dette er vel Star Wars-filmen som har tjent minst av alle Star Wars-filmene, og selv om filmen ikke er elendig så begynner vel fansen å få nok av alle Star Wars-filmene som kommer hvert eneste år. Det skal jo også sies at mange Star Wars-fans valgte å boikotte hele filmen etter den elendige Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi, og jeg og mange andre fikk nok av Kathleen Kennedy og hennes feminisme og Rian Johnsen som ikke forstår hvem han skal lage filmen for og hva slags arv han skulle videreføre uten å spytte på fortiden. For en tulling han har blitt, jeg har mistet all min respekt for den mannen! Jeg skjønner veldig godt hvorfor Mark Hamill virket så forbanna under intervjuer, og man merket hele tiden uenighetene mellom ham og Rian Johnson. Rian Johnson oppførte seg som en klovn under promoteringen, jeg har blitt kvalm og lei av hele fyren, og jeg hadde gledet meg så ekstremt mye til at det var han som skulle regissere Episode VIII. For han er dyktig, men her gikk jo alt galt og mannen tar ikke selvkritikk. Kanskje det der noe mer bak som han ikke vil si ennå.

Nå valgte man å bytte regissør under innspillingen av Solo: A Star Wars Story. Det var opprinnelig Phil Miller og Chris Lord (21 Jump Street, The Lego Movie) som skulle regissere filmen, og de var godt i gang, men så begynte de å krangle med LucasArts og selvfølgelig Kathleen Kennedy som burde ha fått sparken etter den forferdelige Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017), men utrolig nok så sitter hun trygt ennå. Hun skulle ha jobbet i Telenor og hatt Sigve Brekke som sjef, da hadde vi nokk blitt kvitt henne, til glede for oss fleste.

Den som overtok ble den småkjedelige selskapsmannen Ron Howard. Jeg har ikke noe imot ham, jeg har bare noe imot hvor lite kreative personer som jobber i Hollywood om dagen som kun tenker på oppfølgere og som ikke tør å ta sjanser, slik som Phil Miller og Chris Lord hadde gjort. De ville vel ha laget en actionkomedie som satset mye på humor, noe som hadde vært et friskt pust og som jeg tror hadde passet veldig bra til denne karakteren da det er Han Solo som er den morsomme i gjengen og som alltid har et lurt smil på lur og en kommentar som pleier å trimme lattermusklene når alt går galt. Så hvorfor valgte man å ansette to moroklumper som alle visste ville ha det moro når de lager filmer? Men kanskje dette også ble en produksjon som ble for stor for dem, og at de ikke hadde full kontroll under innspillingen. Det er flere versjoner man kan lese på nettet, og det er sikkert noe sannhet i ryktene, men at vi hadde fått en mer morsom film er jeg ikke i tvil om.

Var det noe poeng å lage Solo: A Star Wars Story? Nei, det var det ikke. Her får man ikke se hvordan Han Solo på en måte ble formet i sine yngre dager. Vi får ikke se noe særlig bakover i tid der vi ser han blir skapt til den karakteren vi alle elsker. Det var vel det jeg ønsket mest, å se en skikkelig opprinnelseshistorie, men her er karakteren for det meste godt etablert, så vi ser ikke så mye karakterutvikling.

Vi får se Han Solo møte Chewbacca for første gang, vi får se Han Solo møte Lando og selvfølgelig når Han Solo oppdager Millennium Falcon. Litt fokus på kjærlighet blir det også.

Når det gjelder Alden Ehrenreich som spiller Han Solo så var han et stort feilvalg. Jeg har sett ham i flere filmer og jeg har likt ham, men Hollywood mangler en type skuespiller som kan matche en skuespiller som Harrison Ford i rollen som Han Solo og hans andre kjente rolle som Indiana Jones.

Jeg kan ikke si at jeg er så kjempeimponert over de yngre skuespillerne i Hollywood som skal overta stafettpinnen, det lover ikke godt for fremtiden med tanke på at veldig mange av dem føles helt like ut.

Når det gjelder Alden Ehrenreich så er han altfor liten til å spille denne rollen, og han har ikke den samme karismaen til Harrison Ford. Nei, jeg har aldri vært den største fan av Harrison Ford, men det er ingen som kan si imot at han er fantastisk som Han Solo og Indiana Jones. Alden Ehrenreich blir for mørk og alvorlig, han forsøker i enkelte scener å snakke på samme måten som Harrison Ford uten å lykkes med det. Han har ikke en god timing når det gjelder komedie, og igjen, han er jo så liten!

Solo: A Star Wars Story er i det minste bedre enn den store skuffelsen Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017). Solo: A Star Wars Story er en film som er veldig trygg og forutsigbar, men jeg følte i det minste litt mer eventyrfølelse og jeg hatet heller ikke det jeg så. Men lager man flere filmer som Solo: A Star Wars Story som ikke bidrar med noe som helst med å gi mer dybde og lag til karakterene det fokuseres på, så er det snart over og ut for hele Star Wars i mine øyne.

Ekstramateriell:
The Director & Cast Roundtable (22 minutter)
The Train Heist (15 minutter)
Escape from Corellia (10 minutter)
Kasdan on Kasdan (8 minutter)
Scoundrels, Droids, Creatures, and Cards (8 minutter)
Into the Maelstrom (8 minutter)
Team Chewie (7 minutter)
Remaking the Millennium Falcon (6 minutter)
Becoming a Driod (5 minutter)
Deleted Scenes (15 minutter)

2 thoughts on “Solo: A Star Wars Story (2018)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.