The Shape of Water (2017)

Me so horny.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En vaskehjelp blir forelsket i en skapning som blir torturert og forsket på. Hun bestemmer seg for å forsøke å hjelpe denne skapningen å rømme og kanskje ha litt sex med skapningen før hun vinker farvel til ham, hvis hun er heldig.

The Shape of Water er regissert av Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy-filmene), og i hovedrollene finner vi Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg og Doug Jones. The Shape of Water vant Oscar for beste film i 2018.

Jeg blir litt skuffet over The Shape of Water, jeg forventet ikke en film som føltes ut som en annen Oscarvinner som het The Artist. Man føler at Guillermo del Toro hyller filmmediet med den visuelle stilen, filmmusikken og at kvinnen bor over en kino. Han overrasker aldri med historien i The Shape of Water, faktisk er den ganske svak.

Litt skuffende er også skapningen som er hentet fra Hellboy-filmene til Guillermo del Toro, Abe Sapien. Med tanke på den kreative hjernen til Guillermo del Toro og hans herlige monsterskapninger, så var dette kreativt skuffende.

Når det gjelder selve historien så er det den middelmådig og lite oppfinnsom. Jeg så ingen grunn til at protagonisten i filmen skulle falle for denne skapningen, har man empati så synes man synd på skapningen, men normale mennesker ønsker da ikke å ha sex med en monsterskapning! Det ble rett og slett for tullete å se på disse scenene med den forferdelige filmmusikken som ikke akkurat hjelper til med å gjøre filmen bedre.

Protagonisten er ikke en interessant karakter, hun er sprengkåt, hun onanerer for harde livet og hun kan ikke prate. Hun er en merkelig skrulle som jeg ikke følte noe for.

Det skal sies at karakterene er ekstremt karikerte, disse karakterene har man møtt i de fleste filmer, det er ikke mange lag de har. Jeg skjønte ikke hvorfor hun falt for denne skapningen, det er ingen scener der det gnistrer mellom disse to som forklarer kjemien mellom disse to. Kjerringa er jo psykisk syk! Hun føler seg kanskje som et utskudd med tanke på at hun ikke kan prate, men ærlig talt da, man begynner ikke å ha sex med en monsterskapning bare for at man føler seg litt utenfor samfunnet!

Det som redder filmen er skurken som selvfølgelig blir spilt av Michael Shannon. Han er alltid solid, og man kan jo ikke ha en bedre skuespiller enn dette til å spille en skikkelig kald og ond jævel.

Noen få grafiske scener får man se, men dette her har Guillermo del Toro gjort bedre. Det blir for det meste fokus på kjærlighet og noen få, intense scener når Michael Shannon blir sint.

Med tanke på hvem som er regissør og alle de gode filmene han har laget, så satt jeg skuffet igjen etter å ha sett The Shape of Water. Dette er en middelmådig film og ikke noe annet en det. Den er lite oppfinnsom, og frieriet til Oscar-juryen blir for tydelig og irriterende. Guillermo del Toro kan fortelle gode historier, men når han er i Hollywood så forsvinner den gode historiefortelling vi fikk se i The Devil’s Backbone og ikke minst i hans mesterverk som er Pan’s Labyrinth.

Skal du se en mye bedre film som få vet om, se Spring (2014).

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er gode. Sortnivået er også topp.

Lydsporet klarer å fylle opp rommet med filmmusikken. Dialogen er klar og tydelig.

Ekstramateriell:
A Fairytale for Troubled Times (29 miutter)
Anatomy of a Scene: Prologue (3 minutter)
Anatomy of a Scene: The Dance (5 minutter)
Shaping the Waves: A Conversation with James Jean (5 minutter)
Guillermo del Toro’s Master Class (13 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.