Phantom Thread (2017)

Rutiner møter kjærlighet, det blir det kaos ut av.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS:X

En dyktig skredder faller for en yngre kvinne. Men når han oppdager kjærligheten så blir det veldig ødeleggende for hans strukturerte liv.

Phantom Thread er regissert av Paul Thomas Anderson (Magnolia, There Will Be Blood), og i hovedrollene finner vi Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps og Lesley Manville.

Denne sjangeren har aldri vært noe særlig for undertegnede, men når det er Paul Thomas Anderson som har laget filmen, og man finner Daniel Day-Lewis i hovedrollen, så er dette en film man burde få med seg hvis man kaller seg for filminteressert.

Filmen er som forventet velspilt, Daniel Day-Lewis og Vicky Krieps har god kjemi og de har flere gode scener. Mitt problem er at den første timen er langdryg og smått kjedelig. Filmen fokuserer da på det begynnende forholdet mellom protagonisten og kvinnen han begynner å falle for.

Når det gjelder protagonisten så er han en direkte når han snakker, og en ustabil type som får fort sammenbrudd på grunn av arbeidspresset han selv utsetter seg for. Han er en perfeksjonist, og som perfeksjonister flest må han ha rutiner i livet sitt eller så kollapser det meste. Men når han treffer og faller for denne kvinnen så merker man tidlig at dette blir et destruktivt forhold for dem begge da dette er en mann som er vanskelig å leve med, noe han vet selv.

Phantom Thread er en velspilt film som først våkner opp etter en time med mer krutt og dynamikk i scenene. Det er et studie av et destruktivt forhold vi ser med to forskjellige mennesker som ikke er like, og det er det som holder interessen oppe. Filmen føles lang ut, og den første timen er ganske kjedelig, men det blir bedre i den siste timen når vi ser det begynner å koke over for turtelduene.

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, svært mykt og fargene er matte. Sortnivået er greit nok.

Phantom Thread har selvfølgelig ikke et stort lydspor å by på. Det er dialogen som er i førersetet, og den er klar og tydelig.

Ekstramateriell:
Camera Tests (9 minutter)
For the Hungry Boy (5 minutter)
House of Woodcock Fashion Show (3 minutter)
Behind the Scenes Photographs (12 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.