The Florida Project (2017)

White trash.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger ung jente som lever sammen med sin udugelige mor. Hun og vennene sine leker og har det gøy, men ting vil skje i hennes liv som kanskje kan hjelpe henne til et bedre liv eller ikke.

Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til når jeg satte meg ned for å se The Florida Project. Jeg trodde faktisk filmen skulle være litt lik den fantastiske japanske filmen I Wish, snakk om å bomme helt da! Men dette er ikke en slik varm og hyggelig film, litt varme får man, men her dukker det opp en pedofil mann og moren til protagonisten er et klassisk søppelmenneske, såkalt white trash.

Det man er vitne til er at et søppelmenneske av en mor som ikke er skikket til å ha en unge gjør dumme og dårlige ting for å overleve uten at man synes synd på henne. Faktisk er hun så ille at man ikke synes synd på ungen heller, for ungen er veldig lik sin mor og det er ikke positivt. Dette gjelder ikke kun denne jenta, det er noen unger til her som er kvalmende med sin oppførsel. Dette bekrefter bare at søppelmennesker aldri burde få lov til å få unger i det hele tatt!

The Florida Project er ikke en dårlig film, men liker man ikke white trash-mennesker og deres kvalme unger, så er ikke The Florida Project en film som forandrer meningen din. Det som er mest interessant i filmen er bestyreren som blir spilt av en meget god Willem Dafoe, det er interessant å se hans oppførsel og hvordan han håndterer kaoset som foregår rundt ham når det gjelder spesielt den unge jenta og hennes elendige mor. Han er den som bringer inn varmen og fornuften i dette søppeluniverset med søppelmennesker.

Se for deg Courtney Love som mor, da har du mye av historien og karakterene i The Florida Project. The Florida Project er absolutt velspilt og interessant, selv om den blir litt vimsete når den fokuserer litt for mye på ungene til tider.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er for det meste naturlige. Sortnivået er greit nok.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg for det meste av de tre høyttalerne i front, det er ikke så mye bruk av sidehøyttalerne i denne filmen.

Ekstramateriell:
Featurette (22 minutter)
Bloopers and Outtakes (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.