The Endless (2017)

Klokken står stille?

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1

To brødre som rømte fra en sekt for rundt 10 år siden, bestemmer seg for å besøke denne sekten igjen. Men noe merkelig foregår i dette området der sekten har bosatt seg.

The Endless er regissert av Justin Benson, Aaron Moorhead (Resolution, Spring), og i hovedrollene finner vi Justin Benson, Aaron Moorhead, Callie Hernandez og Justin Benson. Som du ser så har regissørene av filmen også hovedrollene i filmen, det er litt spesielt at begge to er foran kameraet.

Jeg elsket den forrige filmen til disse regissørene, det var filmen Spring. Det er en merkelig kjærlighetsfilm som virkelig klarte å by på noe nytt jeg ikke hadde sett før.

Det som overrasket meg med The Endless var at filmen har en kobling til en film som kom ut i 2012, og den het Resolution. Det var en lavbudsjettfilm som jeg likte, og jeg forventet ikke at The Endless skulle ha en kobling til den filmen. Så The Endless er faktisk en oppfølger til Resolution, og den filmen ble også regissert av disse to regissørene.

Har man sett filmene til disse regissørene, så vet man at de liker å bygge opp atmosfæren på en sakte måte og det er alltid mye mystikk her. Man kommer ikke bort fra at The Endless også er en film med et lavt budsjett, men det gjør ikke noe da regissørene klarer å få frem det de har lyst til å fortelle på en god og interessant måte.

Filmer som dette er vanskelig å anmelde da det er for lett å røpe større avsløringer som vil ødelegge mysteriet. Men det handler om to brødre som tidligere var medlemmer av en sekt som de klarte å rømme fra. Mange år etter så sliter de med å få endene til å møtes, og de får tilsendt en videokassett som gjør at de reiser tilbake til sekten for å finne ut hva som foregår. Når de ankommer leieren til denne sekten så har de ikke forandret seg på ti år. Hva er det som foregår?

Nå er ikke dette en storproduksjon, skuespillerne gjør det de skal på en grei måte, for dette er ikke akkurat skuespillere i toppklassen. Filmen fokuserer på å skape en urolig atmosfære, og den bygger opp denne atmosfæren på en god og effektiv måte. Man blir som seer engasjert i historien som blir fortalt, og det er absolutt det viktigste i de fleste filmer.

Mot slutten av filmen så kobler den seg til historien i Resolution (2012), det er vel få som har sett den filmen og som vil skjønne koblingen. Men det gjorde filmopplevelsen mer interessant, problemet er bare at jeg husker svært lite av det som hendte i Resolution.

The Endless er en film som de mest filminteresserte vil like, dette er ikke en film for den vanlige seer som ser kanskje 20-30 filmer i året. Like man mystikk og interessante ideer så er The Endless en film man burde se, og jeg vil også anbefale å starte med Resolution først. Ryktene skal ha det til at det kanskje kommer en tredje film i denne filmserien, for The Endless ble godt mottatt av kritikere og seere.

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, ikke særlig skarpt og fargene er matte. Sortnivået er greit nok, men i enkelte partier blir bildet faktisk for mørkt.

Dialogen er klar og tydelig. Under enkelte scener klarer lydsporet å fylle opp rommet med klar og detaljert lyd som bruker sidehøyttalerne på en grei og effektiv måte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.