Coco (2017)

Sang og døden.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1

En ung gutt som drømmer om å bli musiker, havner ved en tilfeldighet i de dødes rike. Der møter han flere avdøde familiemedlemmer som selvfølgelig forsøker og hjelpe ham tilbake til de levende igjen. Problemet er bare at den unge gutten vil at de skal ønske at han skal bli musiker, noe de merkelig nok ikke vil gjøre og da vil heller ikke gutten reise tilbake og hans eneste sjanse er å møte den største og mest kjente musikeren i Mexico, for den unge gutten tror at han er i familie med ham.

Coco er en animasjonsfilm laget av Pixar som har fått strålende kritikker. Jeg ble litt skuffet over filmen, jeg forventet mer kreativitet og humor, det eneste jeg følte jeg fikk se var en generisk historie som først fungerte skikkelig når det gjenstod 15 minutter. Her tar man ingen sjanser, Coco er en trygg og småkjedelig film som mangler kreativitet og gode karakterer.

Jeg følte ikke at Coco ga meg noe nytt jeg ikke har sett før, jeg skjønner ikke helt hvorfor filmen har fått så god mottakelse med tanke på den generiske historien vi får servert. Det hjelper heller ikke at filmen er ganske humorløs, det er jo ingenting å le av her og karakterene er heller ikke sjarmerende. Musikken er dårlig, det er ingen gode låter som blir spilt her.

Det beste med filmen er som sagt de siste 15 minuttene når man får vite hvem den ene sentrale karakteren egentlig er og hva som skjedde med ham. Da fikk filmen og historien virkelig et hjerte som slo, men frem til denne avsløringen så får man ikke se eller oppleve noe spesielt i det hele tatt.

Coco er i mine øyne en film som ikke fortjener all den gode kritikken den har fått. Dette er for det meste en film som er rettet mot barna og ikke voksne personer. Coco mangler dessverre sjel og kreativitet. The Book of Life (2014), synes jeg er en bedre film som trykker på de riktige knappene, og den er også en fin film for voksne. Coco blir for barnevennlig for voksne personer.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildekvaliteten er fantastisk! Bildet er skarpt, fargene er glovarme og dype og sortnivået er perfekt. Bedre enn dette blir det ikke!

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet med behagelig lyd som aldri blir for påtrengende under spesielt sangnumrene.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Mi Familia (10 minutter)
Dante (6 minutter)
How to Draw a Skeleton (3 minutter)
Welcome to the Fiesta (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.