Maze Runner: The Death Cure (2018)

Kur eller ikke kur?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Thomas og gjengen forsøker å redde Minho som har blitt fanget av WCKD. Men ting går ikke som planlagt under redningsforsøket, så planen blir endret og målet er en stor by som er beskyttet av en stor mur.

Dette er den tredje og siste filmen i denne trilogien. Filmen er regissert av Wes Ball, han har regissert alle filmene i denne serien. I hovedrollene finner vi Dylan O’Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Rosa Salazar og Aidan Gillen.

Jeg synes at denne serien har vært underholdende, og hver film har gitt forskjellige filmopplevelser. Som forventet i en trilogi så er den tredje filmen den svakeste, men den klarer å avslutte historien på en grei måte, selv om det blir for mye action. Men nå har jo de to første filmene bygd opp universet, og vi har blitt kjent med de sentrale karakterene, så da pleier man å avslutte med fokus på mye action og ikke like gode historiefortelling.

Atmosfæren er mørk og dramatisk. Man vet at noen av de sentrale karakterene vil dø, spørsmålet er hvem. Filmen byr også på en overraskelse når en sentral karakter som man trodde var død dukker opp igjen i levende live. Hvordan han klarte å overleve får vi aldri svar på. Man kan trygt si at dette kjøper man ikke som seer, for karakteren det er snakk om har også plutselig forandret seg helt. Hvorfor har denne karakteren gjort det? Det får vi aldri svar på, det blir flere ubesvarte spørsmål i Maze Runner: The Death Cure.

Det blir veldig mye action når det gjenstår rundt 40 minutter. Det blir for mye action, intensiteten og dramatikken er her, men det blir for mye i lengden noe som gjør at hjernen får en bedøvelsessprøyte. Spilletiden på 140 minutter er minst 40 minutter for mye, for manuset har ikke nok innhold her som fyller den lange spilletiden, og da fokuserer man på action og atter action som i lengden blir repeterende og de store overraskelsene uteblir.

Slutten er åpen, man sitter med følelsen av å se en religiøs film med en slags Gud og hans valg som kan redde mange menneskeliv, men som også vil forandre livet til karakteren det er snakk om og da blir denne karakteren en levende blodmaskin som må ofre seg for at andre skal leve. Ville du ha gjort det for å redde ukjente mennesker? Det ville ikke undertegnede ha gjort, og da synes jeg en passende slutt er at karakterene som vet om den store hemmeligheten holder munnen lukket.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er varme. Sortnivået er dypt og herlig.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet med luftig og behagelig lyd under actionscenene.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Unlocking the Cure (22 minutter)
Visual Effects (28 minutter)
Going Out on Top (5 minutter)
Gag Reel (12 minutter)
Deleted Scenes (28 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.