Black Panther (2018)

Kampen om tronen.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Vi følger Black Panther som har problemer på hjemmebane når en slem person dukker opp i hans liv. Nå blir det kamp om tronen!

Black Panther er regissert av Ryan Coogler (Fruitvale Station, Creed), og i hovedrollene finner vi Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira , Andy Serkis og Martin Freeman.

Black Panter gjorde det veldig bra på kino, og filmen fikk veldig bra kritikk. Selv så jeg ikke helt det store med denne filmen, jeg forventet noe mer og magisk når handlingen er lagt til Afrika. Men å fylle opp skjermen med dataeffekter skuffer bare, det hadde nok ikke Christopher Nolan gjort, da hadde vi nok sett mye ekte natur.

Det blir dans, sang og en historie som tok meg tilbake til The Lion King. Filmen er veldig generisk og føles tom ut. Den har ikke noe nytt å si, og når filmen var ferdig så var det ikke vanskelig for meg å se at Black Panther som karakter ikke burde hatt sin egen spillefilm, han er en type karakter som kun er en sidekarakter i mine øyne.

Problemet med Black Panther er at protagonisten er en kjedelig kloning av Jackie Chan som skal fortelle verden hva man skal og ikke skal gjøre mot hverandre. Vi har en kineser som har lært oss det i alle år, vår far er Jackie Chan, vi trenger ikke to av dem.

Som karakter er Black Panther en karakter blottet for karisma, han er pokker meg en kjedelig type. De beste karakterene finner man i kvinnene, de er sjarmerende og de klarer å gi sine karakterer personlighet, selv om de ikke får mye å jobbe med for manuset er svakt.

Det som også skuffer er at vi finner to av de beste og mest spennende afroamerikanske skuespillerne i denne filmen, Chadwick Boseman og Michael B. Jordan. Jeg er spesielt stor fan av den nye Denzel Washington, Michael B. Jordan. Dessverre spiller ikke han helten, han spiller skurken, noe som for meg er et rart valg med tanke på hvor god skuespiller Michael B. Jordan er. Chadwick Boseman er meget dyktig han også, men han har ikke registeret til Michael B. Jordan. Letitia Wright synes jeg var sjarmerende og artig som en kloning av Q fra James Bond-filmene.

Actionscenene byr ikke på noen høydepunkter. Det blir for mange dataeffekter som ikke ser bra ut, og actionkoreografien er middelmådig. Black Panther var mye råere og tøffere i Captain America: Civil War.

Her har man valgt å lage en slags kloning av The Lion King, og resultatet er en film med svake karakterer og en historie som aldri klarer å engasjere. Black Panther er ikke en karakter som har gjort seg fortjent til å få sin egen film.

Bilde: 10/10 Lyd: 0/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er skarpt, fargene er varme og sortnivået er topp. Bildekvaliteten er referansekvalitet, bedre enn dette blir det nesten ikke.

Lydsporet er for lavt, så her må man justere på volumet. Da blir dialogen klar og tydelig, og surroundhøyttalerne våkner til liv. Lydsporet fyller opp rommet på en forsiktig måte, og trykket uteblir dessverre.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Featurettes (25 minutter)
From Page to Screen (20 minutter)
Marvel Studios: The First Ten Years – Connecting the Universe (9 minutter)
Deleted Scenes (7 minutter)
Sneak Peek (2 minutter)
Director’s Intro (1 minutt)
Gag Reel (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.