All the Money in the World (2017)

Penger er ikke til å leke med!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En ung mann som er i familie med verdens rikeste mann blir kidnappet av en gjeng med kriminelle italienere og nå forsøker moren å skaffe løsepengene som de krever. For hun får ikke noe hjelp av farfaren, han er en gnien jævel og han er ikke akkurat godt likt.

All the Money in the World er delvis basert på sanne hendelser. Filmen er regissert av Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator), og i hovedrollene finner vi Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg og Romain Duris.

All the Money in the World er en underholdende film som faktisk har glimt i øyet. Filmen har interessante karakterer, selv om jeg synes moren til den kidnappede oppførte seg svært merkelig. Jeg satt igjen med et inntrykk at hun delvis ikke brydde seg så mye om sønnen som har blitt kidnappet. Hun virket likegyldig, eller så var hun i sjokk eller så klarte hun å kontrollere følelsene sine. Eller var det at Michelle Williams ikke helt visste hvordan hun skulle tolke rollen? Jeg ble uansett usikker på hvor mye hun brydde seg.

Noe av det mest interessante her er forholdet mellom den ene kidnapperen og den unge mannen som har blitt kidnappet. Disse får et litt spesielt forhold, og man ser at kidnapperen ikke ønsker å se at den unge mannen skal bli skadet eller dø. Men han har uansett gjort noe galt, og han er med på å gjøre noe brutalt også, selv om han ikke ønsker det. Men man merker at han har et varmt hjerte bak det harde ytre.

Selv om den unge mannen er i fare, så følte jeg aldri at det ville gå skikkelig dårlig for ham. For han har jo sin skytsengel i den ene kidnapperen, og da sitter man hele tiden med følelsen at dette her vil gå bra til slutt.

Det store minuset med filmen er at man aldri lærer karakterene å kjenne. De mangler innhold, med unntak av farfaren fra helvete. Penger har råtnet hjernen og hjertet hans. Filmen burde ha gitt oss mer informasjon om karakterene slik at man visste hvem de var og hvor de kom fra. Karakterene er halvhjertet skrevet, her skulle man ha funnet mer innhold. Dette skuffet meg mest.

All the Money in the World gjør ikke så mye galt, den klarer å engasjere og underholde med sine karakterer. Filmen blir aldri skikkelig bekmørk, den har glimt i øyet, noe jeg ble overrasket over.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er gode. Sortnivået er meget bra.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye spennende på lydsiden.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (7 minutter)
Featurettes (24 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.