Call Me by Your Name (2017)

Sol, sommer og kjærlighet.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En ung mann blir forelsket i farens mannlige assistent. Dette blir en sommer han aldri kommer til å glemme.

Call Me by Your Name er regissert av Luca Guadagnino (A Bigger Splash), og i hovedrollene finner vi Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar og Esther Garrel.

Call Me by Your Name er en ganske god film hvis man liker å følge en yngre karakter som utforsker sin seksualitet. Han har en kjæreste som er en yngre kvinne, men han oppdager nye følelser i seg når faren får en assistent som skal tilbringe litt av sommeren sin sammen med denne familien i Italia.

Det blir mange vakre bilder, rolig musikk og en herlig sommeratmosfære. Atmosfæren er fantastisk, det kan vel ikke føles mer autentisk ut og skuespillerne leverer solide rolletolkninger. Men så får vi se en latterlig scene der den unge mannen hygger seg med en frukt, og det topper seg når assistenten til faren vil smake på frukten som den unge mannen har voldtatt. Det er en kvalmende scene som hører hjemme i en grisete Takashi Miike-film. Æsj, så unødvendig og lite hyggelig!

Nå vil jeg ikke kalle Call Me by Your Name en film for alle, jeg har sett flere av disse filmene og jeg har aldri helt falt for denne type filmer. Det blir ekstremt fokus på indre og innestengte følelser som bare venter på å slippe ut, og mye fokus på vakre bilder og de kjedelige sexscenene som jeg alltid hopper over. Det er den samme sangen og scenene som går igjen i disse filmene.

Man kan vel si at filmen aldri byr på noen overraskelser eller scener som øker pulsen. Heldigvis er skuespillerne knallgode, og jeg likte det gode forholdet mellom den unge mannen og hans foreldre som er gode mennesker.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, kornete og ikke skarpt. Fargene er for det meste naturlige.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke mye på lydsiden i denne filmen, det er de tre høyttalerne i front som dominerer med dialog og filmmusikk.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Snapshots of Italy (11 minutter)
In Conversation with Armie Hammer (25 minutter)
Mystery of Love (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.