The Killing of a Sacred Deer (2017)

For en hyggelig og merkelig tenåringsgutt.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En lege har blitt kjent med en tenåringsgutt som han presenterer for familien sin. Det vil han angre på, for gutten er ikke helt stabil.

The Killing of a Sacred Deer er regissert av Yorgos Lanthimos (The Lobster, Dogtooth), og i hovedrollene finner vi Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Sunny Suljic og Raffey Cassidy.

I filmen følger vi en lege og hans familie. Legen har blitt kjent med en tenåringsgutt, legen opererte hans far, men faren døde under operasjonen. Etter det så har de fått tette bånd. Tenåringsgutten begynner smått å forfølge legen, og det viser seg at han ikke er helt stabil når det gjelder psyken. Hva er det han vil for noe?

Jeg likte den forrige filmen til regissør Yorgos Lanthimos, det var filmen The Lobster. Det var en herlig og sær film som ga meg flere latterkuler. The Killing of a Sacred Deer er mer alvorlig kan man si, men man kan merke den mørke humoren til regissøren.

Det skal sies at The Killing of a Sacred Deer ikke føles ut som en vanlig thrillerfilm, det oser særhet av hele filmen og karakterene føles ikke menneskelige ut. Dialogen er svært stiv, den er ikke naturlig, det fokuseres mest på å tolke budskapet og hva filmen ønsker å fortelle oss.

Jeg fant The Killing of a Sacred Deer langtekkelig, og den klarte heller ikke å engasjere når karakterene føltes ut som en gjeng med roboter. Det som skjer mot slutten er interessant, men filmen etterlater ingen sterke inntrykk med tanke på det vi ser. I andre filmer hadde dette vært trist og meget forstyrrende slutt, men The Killing of a Sacred Deer er ikke en slik mørk film som føles ekte ut. Det er en tenkende film, og det er bra det, men jeg klarte ikke å bli engasjert i karakterenes reise.

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, ikke særlig skarpt og fargene er varme. Sortnivået er greit nok.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer i noen få scener å fylle opp rommet på en forsiktig måte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.