Broen: Season 4 (2018)

En ny sak venter.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Svensk/Dansk DTS-HD Master Audio 5.1

Flere personer blir drept, og Saga og Henrik forsøker å løse saken før flere lik dukker opp.

Den fjerde og siste sesongen av Broen består av 8 episoder. Dette er den aller siste sesongen, og jeg var selvfølgelig spent på om man klarte å avslutte med stil.

Dessverre så viser det seg at dette er klart den dårligste sesongen av alle sesongene. Det er mange problemer i denne sesongen, det største problemet ved siden av et rotete og ufokusert manuset er at sesongen ikke klarer å engasjere. Man føler at Saga har utspilt sin rolle, hun har ikke noe mer å tilby som karakter og med det så håpte jeg at hun vil dø for å få en mørk avslutning. Jeg håpte på at begge karakterene ville dø, for det hadde vært den beste slutten, men om det skjer, det må du se selv. For dette er to ødelagte sjeler, og man føler at det er riktig for de har opplevd nok og at de endelig kan få fred.

Med tanke på hva Saga opplevde i den forrige sesongen så trodde jeg at hun ville få det tøft, men allerede i den første episoden så ordner ting seg uten at Saga kjemper. Dette skremte meg med tanke på kvaliteten og hva som ventet i de neste episodene, ville denne dumskapen og latskapen smitte over til hele sesongen?

Det svakeste i denne sesongen er faktisk krimhistorien som er altfor svak og ganske innholdsløs når det gjelder alle karakterene som blir rammet. Det blir veldig mye rot, og da klarer heller ikke sesongen å engasjere med krimhistorien. Det føles ikke ut som en naturlig utvikling, det blir som å lese en halvdårlig krimbok for yngre tenåringer med enkle løsninger og tråder som rakner.

Når det gjelder Saga og hennes forhold til sin kollega Henrik, så tar Saga en avgjørelse som blir nevnt og plutselig er det egentlig glemt og det skjer så plutselig at det hele blir mer komisk og jeg tenkte tilbake på kultklassikeren, The Room. Det er jo bare ikke riktig, men historiefortellingen er til tider veldig dårlig i denne sesongen.

Man merker tidlig i sesongen at nå ønsker man å avslutte historien til de sentrale karakterene. Og måten man gjør det på kan jeg ikke si imponerte meg. Dette gjelder spesielt reisen til den triste Henrik, som fremdeles ikke har funnet sine to døtre. Det skjer ting i denne sesongen som kun føles påtvunget ut for å avslutte det hele, og måten det blir gjort på imponerer ikke i det hele tatt, det blir en parodi på dårlig historiefortelling.

Man klarte ikke å lage fire knallgode sesonger i denne serien. Det ble med tre sesonger, for den fjerde sesongen klarer ikke å engasjere med krimhistorien eller med karakterenes reise og skjebne.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, men ikke særlig skarpt og fargene er for det meste matte. Sortnivået er greit nok.

Dialogen er klar og tydelig. Overraskende nok skjer det egentlig ikke så mye spennende på lydsiden her, jeg følte aldri at sidehøyttalerne ble tatt så mye i bruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.