Thor: Ragnarok (2017)

Thor trenger hjelp, og redningen er grønn og sint.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Thor får vite at han har en søster som klart er sterkere enn ham selv. Nå trenger han hjelp, og hjelpen venter på en planet som ikke direkte er vennlig mot Thor.

Thor: Ragnarok er regissert av Taika Waititi (What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilderpeople), og i hovedrollene finner vi Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo og Anthony Hopkins.

Nå har ikke undertegnede vært stor fan av Thor-filmene. Men jeg hørte at Thor: Ragnarok skulle være den beste filmen i denne serien, noe som heldigvis stemte.

Det første jeg la merke til var humoren. Regissør Taika Waititi liker og er god på komedie, noe han har tatt med seg til Thor: Ragnarok. Dette føles ut som en helt annen film enn de to første filmene i serien, noe jeg satt pris på. Jeg klarte ikke å misslike Chris Hemsworth, og det er virkelig et plusstegn! Man kan se at han koser seg, jeg tror jeg aldri har sett ham så avslappet før i en rolle.

Alt det man forventer i disse filmene det får man se og oppleve. Filmen følger en vanlig formel som kan bli litt småkjedelig, det som redder Thor: Ragnarok er først og fremst humoren og at protagonisten gjør narr av seg selv. Han har gjort det i de to foregående filmene også, men her tar det helt av med idioti og selvironi.

Når det gjelder dataeffektene så er det man får se litt ujevnt. Filmen kan til tider føles litt billig ut, men plutselig får vi se noen visuelle, vakre scener som ser mer ut som malerier. Og det blir spilt en herlig melodi her (Led Zepplin) når finaleoppgjøret finner sted. Passende musikk med heftige og visuelle actionscener smelter alltid mitt hjerte.

Actionscenene byr ikke på noe nytt vi ikke har sett i andre superheltfilmer. Det blir en stor dose med dataeffekter, noe som ser en smule billig ut i flere scener. Faktisk synes jeg at dataeffektene under actionscenene begynner å se dårligere og dårligere ut i moderne Hollywood-filmer. Mulig det er for å spare inn noen kroner, for man trenger jo en hel haug med dataeffekter i moderne superheltfilmer som konsentrerer seg om kaos, merkelige skapninger og forskjellige planeter som skal fylles opp med liv og bygninger.

Thor: Ragnarok er en veldig underholdende og leken film som endelig beviste for meg at denne serien kan stå på egne bein hvis man fokuserer mye på humor og gruppedynamikk. Man kan vel kalle Thor: Ragnarok for en kloning av Guardians of the Galaxy-filmene. Det er mange likheter her.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er gode og varme. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er meget bra, lyden fyller opp rommet med klar og luftig lyd som aldri blir for aggressiv.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Director Intro (2 minutter)
Sakaar: On the Edge of the Known and Unknown (8 minutter)
Getting in Touch with Your Inner Thor (7 minutter)
Unstoppable Women: Hela & Valkyrie (6 minutter)
Journey into Mystery (6 minutter)
Team Darryl (6 minutter)
Marvel Studios: The First Ten Years – The Evolution of Heroes (5 minutter)
8-Bit Sequences (3 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)
Gag Reel (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.