Brawl in Cell Block 99 (2017)

En dårlig kiropraktor.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En mann som er i fengsel gjør alt han kan for at hans gravide kone skal overleve, for hun er i klørne til noen slemme og hevnlystne menn.

Brawl in Cell Block 99 er regissert av S. Craig Zahler (Bone Tomahawk, The Incident), og i hovedrollen finner vi Vince Vaughn.

Det tok litt tid før jeg skjønte hva slags film Brawl in Cell Block 99 var. Jeg trodde faktisk dette skulle være en generisk krimdrama, derfor hatet jeg de første 90 minuttene som er brutale hvis man ser filmen slik jeg gjorde med feil øyne. For det protagonisten gjør henger ikke på greip nå han blir tatt av politiet, dette er en fordummende scene som ødelegger hele protagonisten og egentlig mye av filmen. For et idiotisk manus, og for en dum historie!

For dette er faktisk en film med mye glimt i øyet, det er bare at filmen er svært dårlig på få oss til å føle det den første timen. Det tar faktisk mer enn en time før den viser sin sanne side, plutselig føltes det ut som om jeg så en mildere og roligere versjon av Hong Kong-klassikeren, Riki-Oh:The Story of Ricky. For voldsbruken er høydepunktet i Brawl in Cell Block 99, akkurat slik som det var i den forrige filmen til regissør S. Craig Zahler, Bone Tomahawk. Den filmen har noen av de mest grafiske og brutale scener jeg har sett i moderne tid når det tar helt av mot slutten av filmen. Like hard er ikke Brawl in Cell Block 99, og effektene er ikke de beste jeg har sett, men jeg satt og smilte når protagonisten går amok.

Når det gjelder karakterene så er de generiske. Protagonisten er en stor og tung mann, hans eneste funksjon er å forsvare sin gravide kone og sparke ræv. Og det gjør han absolutt, her ser man åpne brudd og ansikter som blir smadret hardt og brutalt ned i betongen og så knust.

Dialogen og fremførelsen av dialogen er mildt sagt elendig. Selv om filmen skal være lite seriøs så kunne man absolutt ha jobbet mye mer med den råtne dialogen. Det var dette som gjorde stor skade da jeg trodde dette var en generisk krimdrama. Jeg trodde jeg så en film regissert av Tommy Wiseau (The Room). Det er så brutalt dårlig å høre på!

Det er synd at Brawl in Cell Block 99 har en svært forvirrende og dårlig første akt, for dette føltes ut som en seriøs fengselsfilm før det tar helt av den siste halvtimen. Man får jo vondt i hodet av de generiske vokterne, og Vince Vaughn ser ut som en idiot med sin store, stygge tatovering. Han kler ikke roller som en hardhaus, han forsøker for mye å være tøff, det som redder ham i denne filmen er at han er en stor mann. Men han har en jævla bløt kropp, kanskje han burde plukke opp noen vekter før han tar denne type roller?

Brawl in Cell Block 99 er en film som man burde se to ganger hvis man starter slik undertegnede gjorde med å se filmen med feil øyne. Mulig dette kan bli en liten kultklassiker, men det som ødelegger for det er også spilletiden som er en halvtime for lang.

Bilde: 9/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er gode og naturlige. Sortnivået er meget bra.

Dialogen er litt lav, så her må man øke volumet litt Ellers er ikke dette en stor lydfilm.

Ekstramateriell:
Featurette (15 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.