High-Rise (2015)

Her er det deilig å bo, for her finner man alt man trenger.

Vi følger beboerne som bor i en stor høyblokk. Jo høyere opp man bor, jo høyere status har man. Men når en ny person flytter inn så rakner idyllen.

High-Rise er regissert av Ben Wheatly, mannen bak filmer som Kill List og Sightseers. I hovedrollene finner vi Tom Hiddleston, Jermey Irons, Sienna Miller og Luke Evans.

Etter Kill List og Sightseers, har Ben Wheatly blitt mer kunstnerisk som filmregissør. High-Rise er en film som garantert kommer til å splitte sitt publikum i to. Det er lett å mislike filmen, samtidig synes jeg at filmen også kan være verdt å se noen ganger for å se om den vokser.

Beboerne i det store bygget har på en måte isolert seg helt fra omverdenen. De har alt de trenger i det store bygget, de har sin egen kolonialbutikk og treningssenter. De rikeste og mest velstående bor i de høyeste etasjene, mens de som har minst å rutte med i denne høyblokken bor i de lavere etasjene.

Når en ny person flytter inn så begynner idyllen å rakne i sømmene, og det blir plutselig full krig mellom beboerne. Da holder selvfølgelig de rikeste og mest velstående sammen, mens de fattigere personene gjør det samme.

Hvis man ikke har dagen når det gjelder konsentrasjonen, så kan nok High-Rise blir litt for kaotisk. Da er det plutselig vanskelig å skjønne helt hva som foregår hvis man ikke har fulgt med helt i timen. Filmen har sine visuelle øyeblikk og musikalske innslag, og man føler seg også litt skitten etter å ha sett den.

Minuset med High-Rise er at den er en halvtime for lang. Jeg synes starten er ganske god og interessant når karakterene blir introdusert, og vi besøker de forskjellige etasjene i det store bygget. Men mot slutten mister High-Rise mye av energien, og det blir ikke like interessant å følge med på beboerne og alt kaoset som skjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.