November Criminals (2017)

Dårlig hår, stygg frakk.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1

Et kjærestepar forsøker å finne ut av hvem som drepte en venn av dem. Politiet og alle rundt dem er helt sikre på at dette var et gjengdrap, noe som gutten nekter å tro. Nå forsøker han sammen med sin kjæreste å komme til bunns i saken.

November Criminals er regissert av Sacha Gervasi (Anvil: The Story of Anvil, Hitchcock), og i hovedrollene finner vi Chloë Grace Moretz og Ansel Elgort.

Jeg vet hva November Criminals forsøker å være, men den har for mange baller i luften når den forsøker å blande sammen kjærlighet, krim og sorg. Protagonisten sliter etter at hans mor plutselig døde, og han blir besatt av å finne personen som drepte hans venn. Han får hjelp av sin kjæreste, men vil forholdet mellom disse to forandre seg når han gjør det vanskelig for alle rundt seg?

Som film har ikke November Criminals så mye nytt å tilby denne sjangeren. Protagonisten går rundt i en stor, stygg frakk, og vi skjønner at han skal leke detektiv. Mitt problem med denne karakteren er at jeg ikke helt skjønner hans psyke, selv om han forklarer oss det når alt butter i mot. Jeg skjønner heller ikke hvorfor hans kjæreste holder ut med ham når han oppfører seg som en usympatisk drittunge. For meg så virket det som om hun ga ham noen sympatiknull. Og hun er jo for fin til å være kjæreste med en type som dette, jeg kjøpe ikke denne romansen.

Dette er en film som forsøker å fortelle en sår historie samtidig som den blander inn krim og kjærlighet. Jeg vil ikke kalle November Criminals direkte for en elendig film, men det er en litt ufokusert film som har for mange baller i luften, noe som går ut over kvaliteten.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er naturlige. Sortnivået er greit nok.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er ikke en stor lydfilm, det er for det meste dialogen som er i førersetet.

Ekstramateriell:
Taking Care: Making November Crime (7 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.