The Beguiled (2017)

Såret i beinet, men vår kjære soldat har noe annet som ofte blir stivt.

Bilde: 1.66:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En hardt såret soldat får hjelp av kvinner som driver sin egen skole kun for jenter. Han er hardt skadet i et bein, men det ødelegger ikke for hans penis som fremdeles fungerer og han skaper splid i gruppen med sin kåthet.

The Beguiled er regissert av Sofia Coppola (Lost in Translation), og i hovedrollene finner vi Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst og Elle Fanning. Filmen er en nyinnspilling av en film med samme navn fra 1971 med Clint Eastwood som den skadede soldaten.

Filmer i denne sjangeren har aldri vært noe særlig for undertegnede, og The Beguiled forandret ikke på det inntrykket. Det jeg hadde forventninger til var at det var Sofia Coppola som har regissert filmen. Hun kan hvis hun vil, men jeg må si at The Beguiled ikke har noe spesielt ved seg som skulle tilsi at dette er en film laget av henne.

Karakterene synes jeg er svakt skrevet. Spilletiden er på rundt 90 minutter, det blir for lite, samtidig kan man si at det blir for mye når karakterene er så livløse og tomme som de er. Filmen føles tom ut, og med det så forsvinner interessen for karakterene og deres reise og skjebne. Det finnes jo så mange filmer i denne sjangeren om borgerkrig, sjalusi og kjærlighet, og da må man ha et bedre manus enn dette.

The Beguiled har et tomt manus med tomme karakterer man ikke ønsker å bli nærmere kjent med.

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, men ikke særlig skarpt. Sortnivået er akseptabelt, og fargene er matte. Bildet i denne filmen er livløst og kjedelig, det passer jo perfekt til karakterene i denne filmen.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke mye spennende på lydsiden, kun et skudd blir avfyrt.

Ekstramateriell:
A Shift in Perspective (7 minutter)
A Southern Style (6 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.