Baby Driver (2017)

Musikk, biler og kjærlighet.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En ung mann med tinnitus er en dyktig fluktsjåfør som treffer en søt kvinne. Men når et ran går galt, da må han manne seg opp for å beskytte kvinnen i sitt liv.

Baby Driver er regissert av Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz), og i hovedrollene finner vi Ansel Elgort, Jon Hamm, Eiza González, Lily James, Jamie Foxx. Baby Driver har for det meste fått meget gode kritikker, og filmen gjorde det ganske bra på kino der den tjente rundt 225 millioner dollar med et budsjett på 34 millioner dollar. Så mye har ikke en Edgar Wright-film tjent før på kino, han lager gode filmer, men han er en regissør som ekte filmelskere først og fremst elsker. Nå frir han til alle med Baby Driver, og han fikk napp, dessverre solgte han sjelen sin med Baby Driver.

Når man ser at det er Edgar Wright som er regissør, da øker forventningene til det man skal se. Jeg trodde faktisk at Baby Driver skulle være i samme sjanger som Hot Fuzz, men der tok jeg feil. Baby Driver er en actionthriller som har energi, men ikke den ville energien som Edgar Wright leverer når han er i storform.

Jeg ble litt skuffet over Baby Driver. Det er ikke en råtten film, men det er den dårligste filmen som Edgar Wright har laget. Problemet er at kreativiteten ikke helt er her, og filmmusikken er heller ikke særlig god eller passende. For protagonisten hører nesten hele tiden på musikk, men det er ingen skikkelig gode melodier her som passer perfekt til scenene vi ser. Det må jeg si skuffet meg stort siden jeg elsker filmer med passende musikk til tøffe scener.

Man finner ikke noe å le av her. Filmen er sjarmerende i åpningssekvensen, men så begynner den å bli mer alvorlig og nervepirrende når protagonisten har truffet kvinnen i sitt liv. Han henger sammen med ustabile mennesker, og han forsøker å holde henne utenfor fare. Det er på dette punktet at Baby Driver føles ut som en vanlig actionthriller uten en fargerik regissør som styrer skuta. For han satser mest på spenning og ubehag, og da er det lett å se og føle at Baby Driver ikke har det beste manuset eller de dypeste karakterene.

Actionscenene er greie nok, men jeg så ikke mye her som imponerte når det gjaldt bilkjøringen. Dette har jeg sett mye av fra før, og Baby Driver mangler store actionhøydepunkter. Det blir for alvorlig, noe som går ut over helheten og man smiler ikke når tempoet blir skrudd opp.

Protagonisten har ikke mye personlighet, man får følelsen og ser at han ikke er en ond person, derfor håper man at det skal gå bra for han og hans kjæreste. Resten av karakterene er endimensjonale, jeg likte Jamie Foxx, men hvorfor ha med en skuespiller som kan spille den samme rollen og så forsvinner han etter åpningssekvensen? Jeg snakker om den herlige og intense Jon Bernthal. Det hadde vært veldig interessant hadde man valgt å ha med begge disse to karakterene, det kunne ha blitt mye moro å ha med to ustabile karakterer med i stedet for å kun ha en som nesten alle filmer har. Noen ganger hadde det vært interessant å sett to slike karakterer stange hoder, men igjen skuffer Edgar Wright meg.

Baby Driver klarte ikke å leve opp til forventningene mine. Når man ser nærmere på filmen så ser man at manuset er av det slappe slag, og den ville og kreative Edgar Wright blir holdt mye tilbake. Han har her solgt sjelen sin til Hollywood, og da har vi kanskje tapt en av de beste og mest kreative regissørene vi har som fremdeles er ganske ung.

Baby Driver er en film jeg må si er oppskrytt. Dette er ikke den filmen jeg ville se når det er Edgar Wright bak kameraet, Baby Driver føles ut som en generisk og tom Hollywood-film.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart, kornete, ikke særlig skarpt og fargene er matte. Sortnivået er bra.

Dialogen er litt lav, det får man bekreftet når det blir action og spesielt skuddvekslinger på skjermen. Da får man høre et aggressivt lydspor med mye trykk når skudd blir avfyrt. Lydsporet klarer også å fylle opp rommet under de større actionsekvensene.

Ekstramateriell:
Audio Commentaries
Selected Scene Animatics (36 minutter)
Rehearsals & Pre-Production (17 minutter)
Meet Your New Crew: Doc’s Gang (11 minutter)
That’s My Baby: Edgar Wright (9 minutter)
Devil Behind the Wheel: The Car Chases (7 minutter)
Mozart In a Go-Kart: Ansel Drives (6 minutter)
I Need a Killer Track: The Music (6 minutter)
Find Something Funky on There: The Choreography (6 minutter)
Music Video
Deleted Scenes (21 minutter)
Storyboard Gallery
Promotional Material

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.