Brimstone (2016)

Pastoren fra helvete.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En ung kvinne blir forfulgt av en gal pastor fra helvete, hva er det han vil?

Brimstone er regissert av Martin Koolhoven, og i hovedrollene finner vi Dakota Fanning, Guy Pearce, Paul Anderson og Emilia Jones.

Dette er en westernfilm i fire deler der vi følger en ung kvinne som har rømt fra noe, og det viser seg at hun har en fortid med en intens pastor fra helvete som er ute etter å gjøre livet hennes surt.

Problemet med en film som Brimstone er at den aldri helt klarer å engasjere med sin forutsigbar handling. Jeg er heller ikke stor fan av gale, religiøse mennesker som blir fremstilt som tegneseriekarakterer. Man kan trygt kalle antagonisten i Brimstone for en tegneseriekarakter. Han er ikke skremmende, vi har sett Guy Pearce spille denne type roller før, og selv om han er en god skuespiller så føler man alltid overspillingen når han skal spille en jævel. Han blir for endimensjonal i slike roller.

Med en spilletid på 150 minutter så merket jeg at jeg kjedet meg, og man føler at man ser delvis en billig film som ikke hadde det største budsjettet. Dette er en fattig utgave av en religiøs westernfilm der religiøs undertrykkelse av kvinner er hovedtema. Protagonisten i filmen opplever helvete på jord, og slutten må jeg si stinker hardt. Med tanke på alt det vi har opplevd sammen med protagonisten så fortjente vi en helt annen slutt og det gjorde også protagonisten.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, middels skarpt og fargene er litt matte. Sortnivået er bra.

Nå er dette for det meste en dialogtung film, så her blir det er lite bruk av sidehøyttalerne. Dialogen er klar og tydelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.