Legion: Season 1 (2017)

Et ødelagt sinn.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger en mann som sliter med psykiske problemer. Han har fått diagnosen schizofreni, men det viser seg at han bærer på en ondskap som verden ikke vet eksisterer.

Den første sesongen av Legion består av åtte episoder. I hovedrollene finner vi Dan Stevens, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Bill Irwin, Jeremie Harris og Jean Smart. Dette er en TV-serie som er basert på universet i X-Men.

Det å kalle Legion for en kjedelig serie er helt umulig. Her skjer det mye rart, og er man glad i X-Men universet, er jeg sikker på at man vil elske denne serien.

Nå kjenner jeg ikke så mye til universet i X-Men, det eneste jeg vet har jeg sett i filmene. Men jeg husker sønnen til Charles Xavier i X2, og det er han som er den sentrale karakteren i Legion. Han har slitt med psykiske problemer hele sitt liv, og i denne sesongen finner han ut at han bærer på en mørk og ond hemmelighet og at han utrolige krefter som kan skremme de fleste.

Det som skiller Legion fra andre TV-serier er at man føler at man ser en TV-serie som skiller seg ut. Musikken og den visuelle stilen er fantastisk når det meste stemmer, og det meste stemmer her. Det er sjeldent jeg har sett scener som dette i en TV-serie, når vi er i sinnet til protagonisten så ser man noe helt spesielt i TV-serie sammenheng. Det oser klasse av Legion i disse scenene.

Legion er en serie som leker med seerne sine. Man befinner seg i en slags grøsserverden, faktisk følte jeg følelsen av A Nightmare on Elm Street her når vi befinner oss i sinnet til protagonisten. Det er så mange godbiter her som bare venter på å glede seerne som liker en mer surrealistisk opplevelse.

Skuespillerne leker og hygger seg, og den som stjeler showet er en fantastisk Aubrey Plaza. Hun har alltid sett rar ut med sine store øyne, og i Legion briljerer hun. Hun er vill og gal, og hun stjeler showet helt når hun begynner å få frie tøyler. Her har vi en ny Helena Bonham Carter, hvis Aubrey Plaza ønsker å gå i samme fotspor.

Legion er en leken og underholdende TV-serie der tiden nesten aldri står stille. Er dette en av de beste TV-seriene i 2017? Ja!

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er gode. Sortnivået er meget bra.

Dialogen er klar og tydelig. I enkelte scener fyller lydsporet opp rommet når det er tid for action på skjermen. Men det er for det meste de tre høyttalerne i front som får mest å jobbe med.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (27 minutter)
Fractured Reality (11 minutter)
Uncanny Romance (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.