Spider-Man: Homecoming (2017)

Opplæringen.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Peter Parker er en utålmodig elev når han skal trene seg opp til å bli en superhelt og medlem av the Avengers. Hans mentor er selveste Tony Stark, men selv Tony Stark får problemer med å håndtere Peter Parker. Han er en villmann som ønsker å imponere alt og alle hele tiden.

Man bestemte seg for å begynne på nytt igjen for tredje gang siden 00-tallet med denne filmserien. Heldigvis valgte man ikke å fokusere på opprinnelseshistorien til Peter Parker, for den har vi sett bare to ganger siden 00-tallet. Introduksjonen av Peter Parker fungerte greit i Captain America: Civil War.

Spider-Man: Homecoming er regissert av en regissør som står bak noen smale filmer som absolutt er verdt å sjekke ut, Clown og Cop Car er filmene. Jeg må si jeg ble overrasket over at Jon Watts fikk jobben som regissør i en ganske så stor filmproduksjon. I hovedrollene finner vi Tom Holland, Michael Keaton og Robert Downey Jr.

Jeg må si at jeg likte Spider-Man: Homecoming mye mer enn The Amazing Spider-Man filmene. Tom Holland som spiller Peter Parker er god og fjollete som protagonisten. Han ligner veldig mye på Tobey Maguire når det gjelder tolkningen av denne karakteren. Andrew Garfield ble for klysete som Peter Parker, han er en god skuespiller, men han kledde ikke rollen som Peter Parker i det hele tatt.

Spider-Man: Homecoming er en film med glimt i øyet hele tiden. Tonen er lett og sjarmerende, og det beste med filmen er å se Peter Parker drite seg ut ganske så ofte. Han er faktisk en ganske svak superhelt, man ser og føler at han har fått en hard lærepenge og mye juling når rulleteksten dukker opp på skjermen.

Når det gjelder hovedskurken spilt av Michael Keaton, synes jeg han var veldig generisk og tom. Han får ikke noe å jobbe med i det hele tatt, og det bekrefter filmen når den skal by på en liten overraskelse som man bare må riste på hodet av. Hvem er nå denne karakteren, det gir filmen aldri et svar på. Dette er en veldig svak film på det punktet, det gjelder ikke bare antagonisten, det gjelder alle de sentrale karakterene i filmen man ikke har møtt før.

Poenget med Spider-Man: Homecoming, er at Peter Parker nesten er alene hele tiden og han kastes ikke inn til de store ulvene. Det virker jo nesten som at man har glemt litt at han var en sentral brikke når superheltene hadde sitt store oppgjør i Captain America: Civil War. Ikke at denne filmen har helt glemt det, men jeg må si at Peter Parker virker mye svakere her enn det han gjorde Captain America: Civil War.

Som en underholdningsfilm fungerer Spider-Man: Homecoming helt greit, og man forstår hva filmen forsøker å formidle når det gjelder protagonistens reise der han må stå på egne bein og han får ikke mye hjelp, for er det noe han trenger her så er det hjelp. Han er ikke en perfekt superhelt, han er ung, dum og overmodig, og han må betale for det, men selvtilliten har han til siste sekund.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, passe skarpt og sortnivået er bra. Fargene er litt matte og kjedelige.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet under de store actionscenene med luftig lyd.

Ekstramateriell:
The Spidey Study Guide
Photo Gallery
A Tangled Web (6 minutter)
Searching for Spider-Man (8 minutter)
Spidey Stunts (6 minutter)
Deleted Scenes (17 minutter)
Gag Reel (3 minutter)
Aftermath (5 minutter)
The Vulture Takes Flight (6 minutter)
Jon Watts: Head of the Class (6 minutter)
Pros and Cons of Spider-Man (4 minutter)
Rappin’ with Cap (3 minutter)
Trailers (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.