It Comes at Night (2017)

Et lurt valg?

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En familie på tre lever ute i skogen og de beskytter seg mot en farlig, smittsom sykdom som ingen vet hva er. Plutselig en dag så bryter en mannsperson seg inn i huset deres, og de vet ikke om de kan stole på ham.

It Comes at Night er regissert av Trey Edward Shults, dette er hans regidebut. Han har også skrevet manuset til filmen. I hovedrollene finner vi Joel Edgerton, Christopher Abbott, Carmen Ejogo og Riley Keough.

Jeg trodde ærlig talt at It Comes at Night ville være en skummel og ekkel film, men der tok jeg feil. Filmen spiller mest på paranoia og usikkerhet, og den lykkes delvis med det.

Det store problemet med It Comes at Night er at man blir sittende med flere spørsmål når filmen er ferdig. Man får aldri vite hvor den skumle sykdommen kommer fra, man vet ikke helt hva som skjer i verden. For handlingen er for det meste lagt til huset og området rundt huset, karakterene tar seg kun en biltur og den er ikke lang. Men man får et svar på hvor farlig verden har blitt når det skjer noe under bilturen. Men dette har vi jo sett før og bedre.

Ikke tro at dette er en vanlig grøsserfilm, det handler mest om det å være menneske, ta ansvar og konsekvenser av handlinger. Filmen fokuserer veldig mye på usikkerheten som råder, og på det punktet gjør filmen en ganske god jobb. Men jeg vil ikke si at dette føles ut som en helt ferdig film med et perfekt manus.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, ikke særlig skarpt og fargene er matte. Sortnivået er på det jevne.

Dialogen er klar og tydelig. Det er de tre høyttalerne i front som dominerer mest her.

Ekstramateriell:
Creating It Comes at Night (30 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.