Cult of Chucky (2017)

Chucky tar aldri ferie.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Nica blir overført til et psykiatrisk sykehus, og det tar ikke lang tid før en gammel kjenning dukker opp i livet hennes igjen. Hans navn er selvfølgelig Chucky, og han er ikke den eneste Chucky som dukker opp.

Cult of Chucky er regissert av Don Mancini, som har en lang og fin merittliste. Han har regissert tre filmer, Seed of Chucky, Curse of Chucky og nå Cult of Chucky. Det skal jo sies at dette er mannen bak hele denne serien, så litt ros må han få, men ikke som regissør! I hovedrollene finner vi Fiona Dourif, Brad Dourif, Alex Vincent og Michael Therriault. Dette er den syvende filmen i denne filmserien.

Nå har aldri disse filmene holdt høy standard. Det er vel bare den første og delvis den andre filmen som har litt kvalitet og gjensynsverdi. Resten av filmene er ikke filmer man ser igjen.

Cult of Chucky er ikke en film man ser igjen, det er ikke den dårligste filmen i denne serien, men den roter det for mye til. Filmen er ikke så aller verst de første 45 minuttene, men så tar det litt for mye av når det gjelder drapsdukkene og hva som egentlig foregår på det psykiatriske sykehuset. Det blir for dumt når Chucky røper for oss hva han har gjort og hvorfor det finnes flere drapskåte Chucky-dukker. For noe lettvint tulleball!

Det som jeg ble mest skuffet over var at Chucky ikke fikk skinne. Han får ikke mange scener, og det er vel kun en eller to scener der han har en morsom replikk. Men utenom disse scenene må jeg si at Chucky ikke fungerer så særlig bra da han får for lite skjermtid. Han er ikke sjarmtrollet som jeg vet at han kan være. Vi heier jo på Chucky, ikke sant?

Med et rotete manus og dumme karakterer er ikke dette en film som engasjerer. Slutten legger opp til en åttende film, en film jeg håper ikke blir laget. For når man ser hva som skjer med Andy og hans skjebne, så ønsker man ikke å se en åttende film med Don Mancini bak roret.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er matte. Sortnivået er greit nok.

Dialogen er klar og tydelig, ellers skjer det ikke så mye spennende på lydsiden.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (6 minutter)
Inside the Insanity of Cult of Chucky (7 minutter)
Good Guys Gone Bad (5 minutter)
The Dollhouse (8 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.