The Leftovers: Season 1 (2014)

2% av jordens befolkning forsvinner i løse luften, og vi følger utvalgte personer som forsøker å leve videre.

Den første sesongen av The Leftovers består av 10 episoder. Nå har aldri undertegnede vært særlig glad i dramaserier, og jeg ble heller ikke overbevist etter de fire første episodene som jeg ikke synes var så spennende eller interessante.

Men når den første sesongen har introdusert de sentrale karakterene så begynner det å bli mer interessant og spennende rundt den femte episoden.

The Leftovers fokuserer på de etterlatte og mystikken rundt forsvinningene. Når det gjelder det sistnevnte, så får man aldri noen klare svar eller hint i denne sesongen, det er mest fokus på de sentrale karakterene og hvordan de enkelte velger å leve livet sitt videre. Så mystikken lever videre til neste sesong.

The Leftovers har en kvalmende sekt som røyker og som ikke snakker. De er sjarmerende i starten der de går rundt i hvite klær, røyker og skriver lapper, men etter halvspilt sesong begynner man å hate dem. Da blir man også vitne til en brutal steining av en kvinne som tok meg tilbake til Game of Thrones. Jeg ville se denne karakteren dø, jeg vil se alle dø i denne sekten, men snakk om grusomme nærbilder når en person blir steinet da!

Den karakteren jeg hater mest i The Leftovers er kona til protagonisten som er en politimann. Dette er en latterlig svak karakter som faktisk er en psykolog, men hun takler ikke særlig motgang når hun melder seg inn i sekten. Jeg håpte at hun ville dø i den første sesongen, det er rett og slett en råtten kjerring fra helvete som velger å reise fra sin familie, dette går spesielt ut over datteren som man ser lider og som ikke finner sin plass i verden etter at familien gikk i oppløsning. For en drittkjerring av en jævla mor!

The Leftovers leverer en god sesong etter en svak innledning. Det blir mye mer energi og dramatikk etter de fire første episodene, så det er bare til å holde ut og nå gleder jeg meg til å se den neste sesongen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.