Get Out (2017)

Jeg vil hjem!

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1

En afroamerikansk mann reiser med sin hvite kjæreste for å tilbringe noen dager sammen med hennes familie. Han synes det er noe rart med denne familien, og etter å ha møtt to afroamerikanske personer som jobber for familien så er han helt sikker på noe er helt galt og at han burde komme seg ut av dette huset så fort som mulig.

Get Out var en av de største overraskelsene i 2017 når det gjaldt inntjening og positive omtaler. Filmen hadde kun et budsjett på 4,5 millioner dollar, og filmen tjente inn hele 174 millioner dollar på kinoer i USA.

Filmen er regissert av Jordan Peele, Get Out er hans regidebut. I hovedrollene finner vi Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford og Caleb Landry Jones.

Jeg kan se hvorfor filmen ble så populær som den ble på kinoer, men jeg har sett veldig mange lignende filmer, så jeg kan ikke si at Get Out overrasket meg så mye.

For dette er en film som byr på et mysterium og som holder sine seere lenge på pinebenken. Dette gjelder spesielt for seere som ikke har sett så mange filmer i denne sjangeren.

Men har man vært lenge filminteressert og sett flere tusen filmer så er ikke dette en film som vil overraske stort for filmkjennere, jeg gjettet tidligere riktig når det gjaldt hva som foregikk i dette huset. Det vil si at jeg hadde to teorier, og den ene teorien stemte.

Man merker at det er en afroamerikansk regissør som har laget filmen. Filmen har et veldig tydelig budskap når det gjelder fordommer hvite har mot afroamerikanere i det amerikanske samfunnet. Og med tanke på den store overraskelsen så må man bare trekke på smilebåndet, for regissøren får frem poenget sitt på en god måte.

Jeg må si at jeg ble litt skuffet over Get Out med tanke på hvor mye skryt filmen har fått av kritikere og seere. Det er absolutt en underholdende film, men den store overraskelsen uteble helt for min del, for jeg har som sagt sett dette her før.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er gode. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer i noen få scener å fylle opp rommet litt, men dette er ikke en stor lydfilm.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Alternate Ending (4 minutter)
Unveiling the Horror of Get Out (9 minutter)
Q&A Discussion with Jordan Peele and the Cast (6 minutter)
Deleted Scenes (23 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.