Free Fire (2016)

Action i en lagerbygning.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En våpenhandel går helt galt, og to grupper forsøker å komme seg levende ut fra en større lagerbygning. Det viser seg at de ikke kan stole på noen, så her vil mange dø.

Free Fire er regissert av Ben Wheatley, dette er mannen bak den herlige Kill List. I hovedrollene finner vi Sam Riley, Brie Larson, Cillian Murphy, Armie Hammer og Sharlto Copley. En fin og altfor god rollebesetning til en film som dette.

Jeg så frem til Free Fire når jeg først hørte om filmen og handlingen. Jeg så for meg en film som skulle hylle gamle Hong Kong-filmer fra 80 og 90-tallet, da tenker jeg spesielt på filmer regissert av John Woo, Ringo Lam og Johnny To.

Men det viste seg at dette var en skuffende og tam film som mangler energi og kreativitet. Jeg ble mest skuffet over manglende kreativitet, filmen har en spilletid på rundt 84 minutter, men etter en halvtime skjønte jeg at her ville man ikke få se mye kreativitet i det hele tatt.

Det blir mye skyting, men energien mangler og filmen har jo ikke et eneste stort høydepunkt, noe som undertegnede forlanger når jeg ser en enkel film som dette. Tonen er lett og lystig, dette blir aldri en mørk film når filmen ikke bryr seg om karakterene den introduserer for oss seere. Her skal man bare nyte volden, man skal normalt sett smile og hygge seg, men da burde man ikke lage en lat og generisk film som dette! For har man sett lignende filmer, så vet man hva man ønsker å se og dette er noe Free Fire aldri klarer å oppfylle.

Samtidig bryr man seg ikke om de kjedelige og tamme karakterene, alle er jo selvopptatte drittsekker, så det er utrolig at man klarer å lage en film med kun usympatiske karakterer man ikke bryr seg om. Og når man ikke bryr seg om noen av karakterene så blir man ikke engasjert, og når filmen heller ikke har god actionkoreografi så begynner man heller å kikke på andre ting i rommet.

Free Fire er en film med lite kreativitet, og handlingen sovner man av etter hvert. Se for deg en slags blanding av Reservoir Dogs og en dårlig actionfilm regissert av Johnnie To der elegansen og kreativiteten er helt mangelvare.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene heller mot det varme. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er et lydspor med mye trykk i når det blir avfyrt skudd. Sidehøyttalerne får også mye å jobbe med under skuddvekslingene.

Ekstramateriell:
The Making of Free Fire (12 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.