Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (2017)

Kan havets forbannelse brytes?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Sammen med noen nye venner må Jack Sparrow finne treforken til Poseidon før en mektig erkefiende av Jack Sparrow får tak i den. Det sies at den som er i besittelse av treforken vil kunne kontrollere havet.

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge er den femte filmen i denne serien. Filmen har to norske regissører som lagde den meget gode Kon-Tiki, de heter Joachim Rønning og Espen Sandberg. I hovedrollene finner vi Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Brenton Thwaites og Kaya Scodelario.

De to første filmene i denne serien er svært gode og underholdende. Den tredje og fjerde filmen er to filmer man ikke kan si så mye positivt om. Jeg må si at jeg var litt skeptisk til Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge på grunn av den svært svake Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.

Heldigvis er Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge en mye bedre film sammenlignet med Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Allerede i åpningssekvensen merker man at Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge byr på mer kreativitet og ikke minst har den fått litt av sjarmen tilbake.

Problemet er bare at jeg ikke følte jeg at Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge som film klarte å fylle ut og ta denne filmserien et skritt videre. Det blir mye av det samme som man har sett før, vi får se to artige actionsekvenser, men sammenlignet med de to første filmene så klarer ikke Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge å være like sprek og kreativ.

Det beste med filmen er når han Javier Bardem dukker opp som den store, stygge skurken i filmen. Han og hans mannskap er ute etter vår kjære Jack Sparrow, for det er Jack Sparrow sin skyld at de er døde og det hviler en forbannelse over dem. Personlig håpte jeg på at han ville få tak i Jack Sparrow og gi ham vinger.

Når det gjelder Javier Bardem så er han pokker meg skummel og ekkel, han kan jo skremme de fleste med sin fantastiske rolletolkning. Jeg må si at jeg også likte Kaya Scodelario, hun har karisma og utstråling, dessverre kan man ikke si det samme om Brenton Thwaites som spiller Henry Turner. Det komiske er at dette er sønnen til Will Turner, og det føltes ut som om jeg så en yngre Orlando Bloom som spilte like dårlig.

Dette er ikke en film som byr på noe nytt, og man føler at Johnny Depp som Jack Sparrow har utspilt sin rolle. Som filmserie har Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge fremdeles noe å tilby hvis man velger å gå videre uten Jack Sparrow, for det er faktisk denne karakteren som har nå begynt å holde denne filmserien tilbake.

Med Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge er gnisten litt tilbake, men kan vi ikke si farvel til Jack Sparrow nå?

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, skarpt og fargene og sortnivået er topp.

Dialogen er klar og tydelig. Filmen har et livlig lydspor som fyller opp rommet med varm og behagelig lyd.

Ekstramateriell:
Dead Men Tell No Tales: The Making Of A New Adventure (48 minutter)
Bloopers Of The Caribbean (3 minutter)
Jerry Bruckheimer Photo Diary (2 minutter)
Deleted Scenes (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.